ZdorovGuru.com

Novi test krvi u djece s potresom mozga

Testovi krvi u djeceIstraživači iz Orlanda su razvili krvni test koji može otkriti čak i većina suptilne znakove potresa mozga kod djece, pravilno utvrđivanje prisutnosti ozljeda traumatskih mozga u 94% bolesnika.

Video: napade panike. Što je to i kako ih liječiti"To se može promijeniti način na koji smo dijagnosticirati potres mozga, ne samo među djecom, ali i među onima koji imaju ozljede glave" rekla je Linda Papa, MD, koji je vodio istraživanje.

U novoj studiji objavljenoj u časopisu Journal hitnu medicinu, papa i njezin tim u zadnje vrijeme provodi CT (kompjutorizirana tomografija), 152 djece i usporedili rezultate CT testova s ​​krvi na test podaci. Kao što se očekivalo, visoke razlučivosti slike iz CT bili u mogućnosti odrediti koji pacijenti patili vidljivih ozljeda glave mozga- analizu krvi istih pacijenata pokazali simptome potresa mozga, čak i ako su ozljede nisu vidljivi na CT. "Imamo toliko dijagnostičke testove krvi za različite dijelove tijela kao što su srce, jetra i bubrezi, ali nikad nisu imali pouzdan test krvi za identifikaciju ozljede mozga." - rekao je Papa.

Video: udarac u glavu. Posljedice za mozak

Još impresivnije analiza krvi pokazala odlučnost težini ozljede. "Mi smo bili u potrazi na različitim vrstama oštećenja mozga otkrivene CT, u rasponu od blage do ozbiljnih ozljeda, a otkrili su da testirani biomarkeri zapravo korespondira ozljede. razina biomarkera bile znatno niže u blagim slučajevima nego u teška, " - istaknuo je Papa.

U ovom marker krvi poznate kao glialne fibrilne kisele proteine ​​(GFAP). Ovi proteini se nalaze u glija stanicama koje okružuju neurona u mozgu.

Video: Magnetska rezonancija (MR)

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea