ZdorovGuru.com

Otvorite novi grupu rizik od Alzheimerove bolesti

Video: Vijesti-Kabarovsk. ventil srce

Znanstvenici iz Amerike otkrili da je jedan od faktora rizika za bolesti Alzheimerova bolest Može se prenijeti u proteklih ozljede glave, osobito - potres mozga. Istraživanja su provedena na 589 volontera, uključujući i one u dobi od 70 godina. Svi sudionici eksperimenta provedena skeniranje mozga,s rezultatom da 141 ljudi našli lakše povrede memorija i razmišljanja. Osim toga, svi volonteri su prethodno razgovor s slučajeva ozljeda glave u prošlosti. Anketa je pokazala da 18% od eksperimenata s kognitivnim teškoćama života bila ozljeda glave, uključujući potres mozga. Skeniranja mozga u tom dijelu skupine pokazala je, pak, imaju 18% više karakteristika Alzheimerove bolesti beta-amiloidnih plakova, što je akumulacija toksičnog proteina u njima aktivna.

U skupini volontera, memorije odstupanja i razmišljanja funkcije koje nisu identificirani, utvrđeno je da je ozljede glave pretrpio u proteklih 17% ispitanika. Relativna stanje mozga kod njih - ne postoje razlike među ljudima s ozljedama u prošlosti i bez skeniranja nije otkrio.

Video: Medical News. Lipnja. / MEDICINA vijesti. Lipnja.

Podaci su rezultat istraživanja ne uspostaviti izravnu ovisnost koja potresa mozga u prošlosti i nastup u njoj beta-amiloid plakova. To će reći da je jednom dobila ozljede glave nužno će dovesti do bolesti Alzheimerova bolest, znanstvenici ne mogu još. Međutim, ti podaci su dovoljni da su osobe sa sličnim ozljedama na rizik od razvoja ove bolesti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea