ZdorovGuru.com

Pomoć posebnih neurona ljudskog mozga u percepciji okusa

Video: Prva pomoć. potres

neuroni u ljudskom mozguU novije vrijeme, bilo je poznato da je funkcija određivanja okus hrane osoba obavljati specifične receptore prenose impulse izravno u mozak isto. No, grupa iskusnih znanstvenika iz SAD-a provođenje brojne jedinstvene istraživanja na miševima, u "paramparčad" uništili ovu pretpostavku! Stručnjaci sa Sveučilišta Columbia, kada se koriste optogenetics pokazalo da je percepcija okus nastaje u mozgu.

Poznati u svojim krugovima znanstvenika - Charles Zuker i njegovi kolege odlučili provesti poseban pregled i razumjeti tu-da li je istina da su priznavanje slatkog i gorkog okusa koristi, neke dijelove mozga. To je proveden još "karta okusa" ljudski mozak.

Nakon nekog vremena, rezultati su svakako tvrde da je inhibicija procesa angažmana neurona koji su odgovorni za osjećaj slatko, "teme" potpuno izgubio osjećaj slatkog okusa funkcije. A ako su poduzete, a na poseban način odvoji neuroni koji definiraju gorko, životinje mogu samo prepoznati slatkoću. Fascinantno je bilo pokusi s miševima "prevaren" kroz poticanje određenih neurona.

Video: Prva pomoć za potresom mozga

Dakle, na neurone koji su odgovorni za slatkoću, životinje počele vrlo rado piti vodu, i na utjecanje gorka - ispljunuti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea