ZdorovGuru.com

Žene koje antidepresive tijekom trudnoće povećava rizik od autizma kod dojenčadi

Antidepresivi u ženaKanadski znanstvenici sa Sveučilišta u Montrealu (University of Montreal), predstavili su javnosti rezultate svojih istraživanja, što je izazvalo dosta jaku raspravu među psihijatrima i neuroznanstvenici. Istraživači tvrde da žene primaju antidepresive tijekom 2. i 3. trimestra trudnoće, 87% povećanje rizika od autizam spektra poremećaja u novorođenčadi.

Video: Korištenje alkohola u ranoj trudnoći povećava rizik od preranog porodaTim istraživača pod vodstvom Anick Berard analizirali podatke o 145 tisuća. Djeca koja su rođena od 1998. do 2009. godine. Utvrđeno je da su djeca čije su majke redovito je antidepresiva tijekom trudnoće, s autističnim poremećajem spektra definira 87% više je dijagnoza.

Međutim, stručnjaci ističu da je mogućnost autizma i dalje ostaje relativno niska. Općenito, ta brojka iznosi samo 1%, a buduće majke koje su primile antidepresive, porasla je na oko 2%. Dakle, autori ove studije sugeriraju da povećani rizik je vrlo mala i ne moraju u potpunosti paniku.

Međutim, znanstvenici još uvijek vjeruju da žene u stanju koliko je to moguće potrebno je odbiti prihvatiti sve vrste antidepresiva strane kao siguran lijek za depresiju terapiju.

U isto vrijeme, drugi stručnjaci vjeruju da je depresija trudnica također mogu imati negativan učinak na pravilan razvoj fetusa. Oni tvrde da žene koje pate od određenih mentalnih poremećaja, i tako povećava rizik od nekoliko rođenja djeteta sa autističnim poremećajem spektra, tako da je učinak antidepresiva nije tako značajan.

Video: Dijagnosticiranje Napadaji panike: Ispitivanja i klinička slika

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea