ZdorovGuru.com

Znanstvenici su dokazali da je uzaludno operaciju za uklanjanje meniskus

Stručnjaci sa Sveučilišta u Helsinkiju proveli dugoročne studije (2007-2013 godina) o efikasnosti artroskopski kirurgija za uklanjanje meniskus, koja je oštećena zbog promjena povezanih sa starošću. Po završetku ispitivanja, znanstvenici su zaključili da u dobi od koljena razdvajanja zglobne hrskavice, rad od potpunog ili djelomičnog uklanjanja meniskusa

To ne doprinosi značajno poboljšanje u zdravlju pacijenata i mogu se zamijeniti s fizioterapiju i fizikalnu terapiju.Prema finskim istraživačima, neinvazivna strategija će vam pomoći da dodatno isključiti drži „beskorisno” ukloniti meniskusa rad, od kojih je oko 10 tisuća u Finskoj. Godišnje, dok je u SAD-u oko 500 tisuća. Godišnje. Svi rezultati provodi rada objavljeni su u časopisu New England Journal of Medicine.

Za studije 146 pacijenata bili su uključeni u dobi od 35-65 godina, koji gonalgia nastala spontano, a ne zbog bilo traumatskog utjecaja. Osim toga, svi sudionici su podvrgnuti magnetskom rezonancijom i artroskopije, u kojem je dijagnoza djelomični habanja meniskus u potpunosti potvrđene.

Prije testiranja, svi sudionici su bili podijeljeni u dvije jednake skupine, npr. Članovi prve skupine je imao djelomičan meniscektomija - operaciju za uklanjanje dijela meniskusa. Sudionici u drugoj skupini imali potpunu simulaciju operacije, ali bez uklanjanja meniska. U tom slučaju, ni pacijenti niti usluga njihovog medicinskog osoblja nije točno znao tko je meniskus ukloniti, i gdje je proveo samo imitaciju meniscektomija.

Tijekom sljedeće godine, svi sudionici prošli fizikalnu terapiju i fizikalnu terapiju. Kada rezimirajući rezultate eksperimenta uzeo u obzir mišljenje pacijenta o poboljšanjima koje su se dogodile od operacije. Kako se ispostavilo, sudionici u obje skupine osjećali poboljšanje zdravstvenog stanja i bili spremni, ako je potrebno, ponovno proći meniscektomija. Takvo mišljenje izrazio je i 93% pacijenata koji su meniskusa uklanjanje izdaje i 96% sudionika zapravo upravlja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea