ZdorovGuru.com

Kako dešifrirati ultrazvuk tijekom trudnoće?

Kak rasshifrovat Uzi pri beremennostiApsolutno svaka trudnica čeka prvi izbor, drugi, itd zbog fetusa ultrazvukom. Ultrazvuk pomaže ženi da vidi svoje dijete, slušati njegova srca, vidi unutarnje organe, brojati prste na rukama / nogama. Neke žene doživljavaju nas kao pravi odmor - oni su spremni za to, prema njegovu kampanju u klinici na muža ili partnera, a najbliže rodbine.

Ultrazvuk omogućava znati spol djeteta, to je dobra vijest za buduće mame i tate. Nakon svakog postupka, ultrazvuk dijagnostičar mora dati pacijentu ultrazvučnu protokol, koji će ukazati na veličinu djeteta dijelove tijela, kao i neke medicinske kratice koje nisu dobro razumjeli trudna. Da bismo razumjeli što to znači ili da veličina fetusa debla, žena mora biti zainteresirani za ove mrežnih izvora ili liječnika. U ovom članku ćemo pokušati zajedno odgonetnuti osnovni uvjeti ultrazvuk protokol trudna.

Svrha ultrazvuk u trudnoći

Ultrazvuk dijagnoza može se izvesti u probira ili selektivne metode. Screening zahtijeva studije za svaku trudna kroz period od 10-12 tjedana, u rasponu od 22 do 24 tjedana, te 37 do 38 tjedana.

Uz pomoć ultrazvuka može odrediti razvoj fetusa, prisutnost vidljivih nedostataka unutarnjih organa, mjerena rastom, težina bebe, dužina, visina i širina vitalnih organa i usklađenosti s ovim pokazateljima trudnoće. Osim toga, dijagnostičar određuje prezentaciju i razvoj placente, grlića maternice dužina, količinu amnionske tekućine. Prema tim pokazateljima može se definirati i za zdravu trudnoću.

Prema iskazu liječnika provodi samo selektivno ultrazvuka. Njegov cilj - da biste odredili prisutnost bilo koje bolesti u fetusa, urođene defekte ili pjesma nije baš povoljna i zdrava tijekom trudnoće. Ako medicinske studije u trudnica nije vrlo povoljna, onda u tom slučaju potrebno je napraviti ultrazvuk najmanje 3 puta tjedno. Ultrazvuk nije potrebno bojati, naprotiv - za vrijeme trudnoće, osobito teška, najbolja opcija - kako bi dijagnozu, što je češće moguće.

Ultrazvuk u ranoj trudnoći

Ako ste došli raditi ultrazvuk kako bi se utvrdilo trudnoće, ne treba se više dešifrirati, jer samo informacije ste zainteresirani da se prisutnost gestacijski ulici u maternici. Svrha takve dijagnoze - isključila mogućnost nekog izvanmaternične trudnoće.Jedini parametar koji je stvarno važno je znati i biti u mogućnosti dekodirati prvi ultrazvuk - debeli vrat područje. Ako je debljina području vrata će biti više nego norma, tada trudnica je poslan na konzultacije u genetičar.

Liječnik-trimestar 3 uzist već i do 95% mogao otkriti fetalni razvojnih poremećaja i formiranje unutarnjih organa, posebice - do manjih promjena u strukturama mozga.

Video: Fetalni Ultrazvuk u trudnoći

Dakle, SAD - ovo je vrlo važan i odgovoran način dijagnoze, koje u većini slučajeva može spriječiti razvoj ozbiljnih komplikacija u formiranju unutarnjih organa sustava potpore fetus i život.

Ultrazvuk u 3 tromjesečja trudnoće

Za trudna je vrlo važno da ne propustite treći obvezni probir koji se obavlja u 3 tromjesečju trudnoće. Ovo istraživanje je potrebno proučiti i analizirati stanje pluća fetusa u opisu predmeta. Zašto je to tako važno? U utrobi, dijete diše isključivo preko posteljice cirkulaciju. Nakon rođenja počinje disati kroz pluća, odnosno, oni imaju vremena da se otvori i dopusti djetetu da u potpunosti udisati kisik. Objavljivanje pluća djeteta promatrati na rizik za prijevremeni porod. Osim toga, u skladu s fiziološkom stanju fetalnog pluća u 3 tromjesečja trudnoće može odrediti fetusa upalu pluća.

Uz pomoć ultrazvuka može odrediti vrijeme intrauterinog patologije oslabljen fetalni rast i ocijenio njihov razvoj. Konkretno, u 2. tromjesečju trudnoće, žena treba tijekom dijagnostičkog ultrazvuka obratiti pažnju na bolesti i nedostataka, kao što su rascjep nepca, rascjep usne, poremećaja u formiranju zubi u djece.

Downov sindrom u fetus - mogu se prepoznati ultrazvukom?

Na nas stvarno može prepoznati Downov sindrom. To uključuje brojne značajke koje treba uzeti u obzir u nekoliko faza razvoja djeteta, odnosno u 3 tromjesečja. Dakle, ovo zadebljanje fetusa području vrata, nedostatak vizualnog ultrazvuk nosa mosta, dovoljno širok razmak između očnih duplji, stalno otvorena usta malformacija srca. Osim toga, kako bi potvrdili ili opovrgnuti dijagnozu - Downov sindrom dijete, trudna morat će proći analizu posteljica biopsija za proučavanje genetskog skupa kromosoma.

Video: Škola za buduće majke. Lekcija №15. ultrazvuk

fetalni srca

Normalno, zdrav razvoj fetusa srca čuje na prvi screening. Ultrazvuk protokol koji ste primili kao rezultat ruke će biti na popisu s / b (srca) i broja otkucaja srca (otkucaja srca). Normalno, djetetova otkucaja srca - od 120 do 160 otkucaja u minuti. U drugom screening, istražujući dimenzije atrija djeteta i ventile.

Dimenzije fetusa

Dakle, prilikom određivanja veličine fetusa, sljedeći simboli:

DPR - veličina fetusa yayya;

CTE - fetalni duljine od temechku do trtica;

Video: Važne pregledi u trudnoći

BDP - udaljenost između hramova fetus;

LZR - veličina čela do vratu;

NN - fetalni opseg glave;

SL - fetalni trbušne opseg.

Nadalje, u zapisniku ultrazvuka na popisu su: duljina bedra (DS) dijete, ruke duljine, podlakticu, tele duljine prsnog - DGrK.

Uz pomoć ultrazvuka liječnik nužno određuje mjesto privitka placente i - za neke je zid maternice. Ako žene posteljica je vrlo niska, u blizini ušća maternice, to stanje je prijetnja pobačaja fetusa, dakle, pacijent treba biti u skladu s mirovanje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea