ZdorovGuru.com

Da li ultrazvuk štetan za fetus tijekom trudnoće?

Video: Dr. Komarovsky: Utjecaj ultrazvuka na fetus

Vredno li Uzi dlya ploda pri beremennostiTrudnice se često pitao isto pitanje: - Da li ultrazvuk štetan u trudnoći? Možda to nije učinio?

Pacijenti brinuti da su neki liječnici, ginekolozi i predati ih za ultrazvuk dijagnostika je doslovno u svakom obroku. Uostalom, sada, kada je kašnjenje menstruacije, prvi i pouzdan način za potvrditi ili opovrgnuti trudnoće - je ultrazvuk dijagnostika. Uzist trudnoći-liječnici i opstetričara uvijek govore istu stvar - ovaj postupak je apsolutno bezopasno i nema negativan utjecaj na fetus. Ali, ako je SAD stvarno je bezopasno? To je dokazao svoju sigurnost u kliničkim ispitivanjima?

Naškoditi SAD - istina ili ne?

O tome da li ultrazvuk štetan ili ne, dijeli njegovo objektivno i stručno mišljenje poznatog pedijatra Eugene Komorowski. Ovdje on odgovara na najčešća pitanja o ultrazvukom tijekom trudnoće.

Za trudnicu i nerođeno dijete dijagnostici nosi nikakvu štetu.

Jedina osoba koja pati u SAD-u - to je liječnik-uzist. Uostalom, već dugi niz godina od dijagnoze, on je više puta izložen ultrazvuka.Što bi moglo biti štetno za dijagnosticiranje ultrazvuk? O, ništa! Vi ste više negativnih get svjetlo prilikom korištenja mobitela, mikrovalne pećnice i druge vrste opreme. No, iz nekog razloga tijekom trudnoće vi ne se izolirati u čahuru, a američki znači da neće boljeti.

Štetno za trudnice sjedi u bolnici u beskrajnim redovima, prikupiti viruse i infekcije. Osim toga, trudnica dobiva puno stresa dok čekaju presude drugog ginekologa. Kao rezultat toga, što smo vidjeli? Trudnoća postaje žena redovito posjete liječniku i slijedite smjernice za liječnike, Real stres koji traje 9 mjeseci. Zato, svi oni poštuju zakon trudnice dolaze u medicinskim ustanovama na vrijeme, jednostavno ne mogu nazvati njezina trudnoća najsretnije razdoblje u životu. On je to zapamćena kao razdoblje od bijelih kuta, dijagnoze i tableta.

Video: Ultrazvuk u trudnoći (kognitivna TV, Irina Volynets)

Kada je potrebno učiniti ultrazvuk trudna?

Apsolutno globalno prihvaćen zajedničke standarde kako bi se točno kada trudnica treba napraviti obvezno ultrazvuk studija. Konkretno, najviše Prvi ultrazvuk treba obaviti u razdoblju od 12. do 14. tjedna trudnoće, ginekološkoj. To Ultrazvuk će pokazati da li postoje bilo kakve fetalne malformacije, sprječava njegov daljnji nastanak i razvoj.

dalje, drugi rutinski ultrazvuk činili do 23 do 25 ginekološkoj tjedna. U ovoj fazi trudnoće fetus je u potpunosti formirana ruke i noge, kao i svih organa i sustava života. To je, doktor je već u potpunosti uzist može vidjeti plod.

Dodatna istraživanja između prvog i drugog ultrazvuka može odrediti ako liječnik pronašao neke malformacije, ili mu je potrebno dodatno razjasniti neke aspekte razvoja i formiranja ploda.

Ako žena trudnoća je dobro i ona je apsolutno zdrava, u tom slučaju, ginekolog daje smjer potonje, treći ultrazvuk, koji Ona obavlja neposredno prije rođenja.

Treći ultrazvuk može imati će odrediti djeteta visina, težina i fiziološko stanje posteljice i volumen amnionske tekućine.

Prema medicinskim standardima žene za vrijeme trudnoće treba biti obvezno učiniti ultrazvuk. I ne mislim da je ovom vrstom medicine ćud ili ćud od ginekologa. Zahvaljujući pravovremenom provođenju dijagnostičkih ultrazvuk tijekom trudnoće može otkriti i spriječiti razvoj većine teške fetalne malformacije. No, iz nekog razloga, trudnice pacijenti ne mislim puno o tome. Oni trebaju doći u SAD-u kako bi vidjeli bebu, razmislite o mogućnosti njegova lica, a da zna spol djeteta.

Stoga je mišljenje o tome da li ultrazvuk štetan je za dijete: ne, to ne šteti fetusu. Više štete trudnice dovesti svoje dijete, ako ne učiniti ultrazvuk na vrijeme i nije spriječio razvoj bolesti.

Video: 3D Uzi tijekom trudnoće, ozljede ili koristi?

Gdje su strahovi?

Odakle oni dolaze iz mnogih strahova da SAD može biti štetna za trudnice i njezine bebe?

Video: SAD štete za trudnice | ultrazvuk je štetno za dijete ili ne, da li ultrazvuk štetan za ljude

U pravilu, trudnice i sami početi nagađati i izmišljati nepostojeće priče o opasnostima ultrazvuka. Kao, prije nego što su naše bake i majke rodila nas bez ultrazvuka, zašto nam je potrebna?

Naravno, prije nego što djeca, bez raznih i brojnih krvnih testova, dijagnostici i tijela svaka 2 tjedna anketama. No, i roditi djecu s višestrukim genetskih abnormalnosti, poremećaja u razvoju i dr Veliki broj djece i trudnica umrla tijekom poroda, jer jednostavno ne znam kako je beba u maternici, kako je u prilogu posteljica, koliko okoplodnyh vodu, itd Tko odgovore na sva ova pitanja mogu se dobiti ultrazvučni pregled.

Koliko često možete učiniti ultrazvuk?

Koliko često možete učiniti ultrazvuk tijekom trudnoće? Ovo je još važno pitanje koje želite dobiti odgovor trudna.

Tijekom trudnoće i njegov ishod, odnosno - u potpunosti ovisi o tome kako će se ponašati u drugom stanju tijekom svih 9 mjeseci. To uključuje veliki broj faktora, od vlasti, završava način života i pravovremeno posjet medicinskom centru.

Ako trudnica će jasno slijediti vodstvo ginekologa i ne prelaze preporučenu količinu ultrazvučnih studija, onda nema štete ova metoda dijagnoze neće donijeti. To jest, ona kaže da je 4 puta tijekom trudnoće, žena može lako učiniti ultrazvuk i ne brinuti o zdravlju djeteta.

Da li ultrazvuk svaki tjedan / dva na svoje - ne preporučuje. Ako gledate ginekologa i on ne ukazuje na bilo kakve povrede trudnoće, onda ne paničarite.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea