ZdorovGuru.com

Zašto CTG tijekom trudnoće?

Zachem delat KTG pri beremennostiTrudnice, obično za 30 ili više tjedana trudnoće je poslana na CTG kako bi se okupiti punu informaciju o tome, i kako se dijete razvija. Budući roditelji, pogotovo majka, morate unaprijed znati kako se taj postupak odvija, što će se dogoditi kao rezultat i kako izbjeći pojavu pogreške.

Prvi CTG

Prvi CTG preporuča trudnoće do 28 tjedana. Ali ako na iskazu ginekologa postoje određene preporuke kako bi se provesti prije CTG, onda je sve u redu, pa čak i još opasniji. Jedino upozorenje, početkom jedinici trudnoće CTG se može snimati samo prirodu fetalnog srca.

CTG, koja se provodi nakon 30 tjedana za procjenu:

 • lupanje srca ploda-
 • Reakcija dijete na smanjenje matki-
 • Kako prirodu fetalnog srca od svoje dvizheniy-
 • pokret Učionica karakter i srce fetusa s druge vanjske factors-
 • Ovisnost otkucaja srca iz središnjeg živčanog sustava.

Prvi CTG u odsustvu drugih pokazatelja treba biti na 30-32 tjedna trudnoće.

Zašto taj pojam?

Zato što je taj pojam može biti u potpunosti procijeniti cjelokupno stanje fetusa u maternici.

Broj CTG tijekom trudnoće

Za početak treba reći, CTG - nije veliki upitnik kojim se procjenjuje stanje fetusa. CTG smatra pomoćna metoda, ne daje u potpunosti procijeniti i odrediti način dostave i taktiku trudnoće općenito.

- Kada se primjenjuje CTG tijekom trudnoće?CTG je propisano ako dođe do trudnoće u žena je apsolutno normalno, a ako je pacijent prije nego što sam ultrazvuk i nije identificiran bilo kakve abnormalnosti fetalnog razvoja.

CTG primijeniti 1-2 puta tijekom trudnoće u 3 tromjesečju trudnoće.

Ako gledamo po nalogu uprave trudnoće i drugim normativnim dokumentima, CTG preporučuje svakih 10 dana, počevši od isteka roka od 28 tjedna trudnoće.

Video: Trudnoća. Ultrazvuk trudnoće. Ostale dodatne studije tijekom trudnoće (04)

Kada pacijent uzima trudnoću sa komplikacijama, CTG učiniti jednom u 5 dana. Ova dijagnostička metoda se koristi jednom u 5 dana vremena nakon što je pacijent prilazi očekivani datum rođenja. CTG učiniti s nekompatibilnosti par (muški i ženski) za Rh faktor ili po krvnom grupom nekompatibilnosti.

Ako smatrate da hidramnion i srčanih mana kod trudnica CTG učiniti jednom tjedno.

drugo indikacije za CTG u trudnica su:

 • Štitnjače bolesti (kao što je hipertiroidizam, gušavost štitnjače);
 • Hipertenzivne bolesti srca;
 • Veliki plod žene;
 • Uske zdjelice majke;
 • hidramnion;
 • Insuficijencija posteljice;
 • rubeole;
 • Placenta previa;
 • Krvarenje.

Ginekolog imenuje CTG češće nego što bi trebao biti (mislite) ...

Ako mislite da je vaš liječnik, vrlo je vjerojatno, to je zbog trudnoće komplikacija ili lošim rezultatima prethodnih studija CTG.

Odgovori na pitanja

- Reci mi, je li moguće napraviti CTG prije rođenja?

- Da, CTG učiniti i prije rođenja, a na početku svog rada (tj u vrijeme borbe). Zašto to učiniti? Sa svojim liječnikom, barem za određivanje redoslijeda, kako provoditi rad i rodorazreshat vas. CTG obratiti posebnu pažnju ako je donesena odluka o prirodnom porodu. U tom slučaju, žena (sa produženom trudnoće) napraviti CTG na dan poroda sama, onda svaki dan do početka rada. Ako nakon nastanka 42 tjedana trudnoće, poroda nije pokrenut, onda liječnik će pregledati kako rodorazreshat ženu. Pod promjenom taktike upravljanja radne razumjeti:

 • Nošenje stimuliraju oksitocin;
 • Kirurški isporuke;
 • Trudna upravljanje.

To je za rješavanje ovog problema potrebno je CTG, kao što smo naveli, još jednom, CTG potpunosti odražava to. To se osjeća kao voće.

 - Trebam li CTG tijekom poroda?

Video: ultrazvuk (CTG)

CTG bi sve žene na pojavu i daljnji tijek rada.

- Zašto sam CTG tijekom poroda, ako sam roditi, da je od ove promjene?

- Obično tijekom poroda bebe srce treba smanjiti sa 110 na 160 otkucaja u minuti, osim same borbe. Ako je dijete počelo s rada iskustvo hipoksije, odnosno nedostatak kisika, CTG će rad srca vrijednost na početku 160 i onda će biti puno manje. Ovo je vrlo važan pokazatelj, kao da se beba guši, liječnici će morati učiniti sve što je moguće kako bi se ubrzao rad. Pod ubrzanje rada razumjeti - korištenje kliješta, usis, kao kirurški isporuku (hitna carskim rezom).

Vrlo važna točka! Kada dijete tijekom porođaja počinje iskustvo kisika izgladnjivanje, pa je u tom trenutku skupina liječnika treba pozvati stručnjaka u reanimaciju. Potrebno je ako dijete će trebati spasiti živote.

Video: 35 tjedana CTG / CTG 35 SSW

Savjet!

Provođenje CTG ne preporuča nakon što je pacijentu davati glukozu, jer stimulira povećanu fetalne aktivnosti.

 - Dodijelili su mi CTG postupak na 32 tjedana trudnoće. Koliko će trajati?

Budite spremni za činjenicu da je vrlo dugotrajan postupak. Do trenutka kada će vam trebati najmanje pola sata, a kao najviše - i pol. Ako su CTG prethodni rezultati bili normalni, onda se istraga može prestati nakon 15 minuta.

- Kako je stanje fetusa?

Procjena se temelji na 10-point skala. Od 8 do 10 bodova znači da je dijete apsolutno zdorov- ako je rezultat od 5 do 7 bodova, što znači da je više istraživanja, približno kao fetalne hipoksije. Kako bi se izbjegle posljedice, potrebno je poduzeti odgovarajuće medicinske mjere

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea