ZdorovGuru.com

Kada početi četkanje vašeg djeteta zube?

kogda nachinat chistit zubyi rebenkuO zubi zdravi i lijepi djeca sanjaju mnogi roditelji, ali morate znati kako pravilno brinu za bebe zubi i čišći zubi djece za izabrati. Mliječni zubi pojavljuju u djece mlađe od šest ili osam mjeseci, prva dva su smanjiti donji zub, zatim prva dva. Za 2,5 godine već prorezom svih 20 zubi. To se događa da je dobivanje zuba dogodi kasnije, u slučaju manjih odstupanja ne morate brinuti previše, ali ako nakon godinu dana ne izbacivati, najbolje je vidjeti stručnjaka koji će provoditi punu istragu i učiniti potrebne rendgenske snimke, kako bi se znati da li je zub Počeci u čeljusti.

Kada početi četkanje vašeg djeteta zube?

Svi roditelji odgovoriti na to pitanje, kao što su već izbili. U početku, to će uzeti komad gaze, što je potrebno da ga navlažite s prokuhanu vodu. Zatim uzeti posebne četke koje odgovaraju na prst i polako im zubi očišćeni dijete.

Kada dijete dobiva stariji, možete mu dati dječji četkicu za zube, koja ima malu glavu i mekane četke za čišćenje zubi dijete na miru. Ovaj postupak mora biti u skladu s djetetom dva puta dnevno, kao odrasli, samo za to koristiti posebne dječje paste za zube, koji odgovaraju određenoj dobnoj skupini. Djeca do 3 godine treba oprati zube bez paste, jer je u toj dobi to može progutati.

Sve standardne norme odgovara paste R.O.C.S. Dušo, što je izvrstan alat za higijenu, to je prošlo posebne testove i mogu savjetovati djecu koja su sklona alergijama.

S obzirom na činjenicu da dijete ima nesavršeno motilitet, loše kvalitete, on četke svoje zube, što je razlog zašto roditelji moraju da mu pomogne, da mu pomogne riješiti plaka. Ovo čišćenje bi trebalo biti redovna dok dijete ne nauči prati zube. Učite svoje dijete da isprati usta nakon jela. Što prije naučiti dijete da četkanje zubi. Brži je navika, i on će to učiniti sam.

Uzroci djetinjstva karijesa

Opasnost od ove bolesti čini se da imaju zube kada se mlijeko zub počinje s prorezovatsya desni. Karijes - nije samo uzrok boli, koja se javlja kod djece, ali i izvor zaraze u tijelu.

Video: Kada i kako početi četkanje zubi dijete?!Karijes - zarazna bolest, može se prenositi od onoga koji se brine o bebi - bake, majke, dadilja, itd Bakterija se može prenijeti putem sline, koja ostaje na žlicu. Zato je toliko važno da slijedite oralne higijene, pokušati zaštititi dijete od bakterija.

Ali s jednom važnom razloga koji prijeti mliječne zube - patogene bakterije koje proizlaze iz nepridržavanja higijene djeteta. Ako nije dovoljno očistiti površinu zuba od hrane, šećera, na površini zuba počinju uzgajati bakterije, ugljikohidrati za njih se smatra plodno tlo. Kada rafinirani šećer, bakterije počinju da luče kiselinu, a oni uništavaju zubnu caklinu.

Video: Kako naučiti dijete da četkanje zubi i kada je potrebno pastu za zube? - Dr. Komarovsky

Također, to ovisi o snazi, ako je dijete zanimaju slatkiši, kolači, mekane, rafiniranih namirnica, bezalkoholna pića, zubnu caklinu počinje slabiti, a zatim uništio i zubi više nisu samo-čišćenje. Stoga je najbolje ući u prehrani djece sirovo povrće i voće, pomažu očistiti usta.

Značenje skrb mliječne zube

Nemojte misliti da ako mliječnih zuba, a uskoro će ispasti, ne morate se brinuti o njima. To je velika pogreška, jer ako se ne brine o mliječnim zubima, trajni zubi će također biti razmažena, jer oni imaju pravo trajne zube. Ako vrijeme ne postupa beba zub, to može oštetiti početke novim zubima, oni leže u korijenu.

Ako beba zubi su zdravi, dobro razvijena čeljust i formira pravilan ugriz. Uz mliječni zubi dijete uči govoriti, potpuno žvakanje hrane, želudac je zdrava. Proces žvakanje je vrlo važno, uz pomoć svojih žvačnih mišića i čeljusti pravilno razvija, tako savršeno oblikovan niže lica čeljusti. Također je važno za bilo djece lijepim osmijehom, jer je tako važno provesti unaprijed prevenciju karijesa, tako da možete osigurati zdravlje zuba.

Kada je dijete u potpunosti izbacivati ​​sve mliječne zube (do 3 godine), morate početi redovito, najmanje dva puta godišnje posjetiti stomatologa. Tako da možete gledati ne samo zub propadanja, ali i za desni.

Posavjetujte se sa svojim stomatologom kako najbolje brinuti o desni i zubi djeteta, neki izaberite tjesteninu, jer ne možete koristiti jedan te isti, to je najbolje pokupiti različite komponente.

Kako četkati zube šaleći?

Ako beba ima puna usta zubi, treba koristiti četkicu za zube. Pravila četkanja zuba kod djece:

1. Očistite prve prednje zube.

2. Postupno, krećući se s prednje strane, očistite zube.

3. Budite sigurni da pažljivo ići preko površine jezika, to je bio tamo da se akumulira puno bakterija.

4. Radi lakšeg čišćenja zubi, potrebno je staviti dijete na krilu, proširiti ga na njemu.

5. Shoe zubi moraju biti točni i bezbolan.

6. četkica za mliječnih zuba treba biti malen i mekan. Ne zaboravite ga promijeniti svaka tri mjeseca.

Video: U kojoj dobi trebate očistiti zube svoj djeci? - Dr. Komarovsky

U dvije godine, dijete mora naučiti prati zube, najbolji primjer je roditelji za njega. Kada perete zube, uzmite bebu sa sobom. Držite četku zajedno i naučiti pravilan pokret djeteta, tako naviknuti na to brzo i redovito čistiti zube.

Dakle, to je vrlo važno kada su prve bebe zubi očistiti ih, na ovaj način možete zaštititi od propadanja. On je također imao naviku. Najvažnije je odabrati pravu četkicu i pastu za zube, koja bi trebala odgovarati dobi djeteta. Ni u kojem slučaju ne može koristiti za odrasle pastu za zube.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea