ZdorovGuru.com

Odrediti kod kuće - modricu ili prijelom?

Opredelyaem v domashnih usloviyah - ushib ILI perelomNitko od nas nije imun od oštećenja na koži u obliku modrica, kontuzije, uganuća, pa čak i lomove. Ali, kako možete sami razlikovati od ozljede loma? Kada je potrebno ići u bolnicu, a kada je moguće nositi kod kuće i pomoći sebi?

Neki bolesnici čine veliku grešku u tome što je nakon udara, pad početi ignorirati intenzivan bol na mjestu ozljede, oticanje tkiva, kao i - bolan osjećaj za dodir oštećeno područje. Naivno vjerujući da je ozljeda je česta ozljeda, osoba ne može vidjeti prijelom. A to je, pak, dovodi do ozbiljnih posljedica, do invalidnosti.

Glavne vrste oštećenja tijela

Prije nego što nastavite učiti razliku između modricu i lom, pogledajte glavne vrste ozljeda mekih tkiva i koštane mase.

Dakle, najčešći tip ozljede tijela su nagnječenja. Simptomi su modrice edem tkiva, otekline na mjestu udara, koji će i dalje držati nekoliko sati nakon ozljede, mala modrica na mjestu udara (mijenja boju od crvene do plave 3 dana). Tjedan dana kasnije, modrica postaje zelenkasta, a nakon - žuto, to govori o oporavku i liječenju ozljeda.

Kada uganuća (javlja tijekom normalne vožnje: startnog - posrnuo - pali - uganuće noge). uganuti bol u pratnji jače nego s privremenim imobilizacije ushibe- konechnosti- stvaranja hematoma i edema na oštećenom mjestu.Kada je u pitanju dislokacija oštećenja koštane mase (ali ne loma). U tom slučaju, pacijent je gubitak kosti ili zglobova dijela zatvarač ih pričvrstiti. Čovjek, u pravilu, ne može premjestiti njegov uganuće ud. Kada dislokacija moguće komplikacije kao što su oštećenja krvnih žila, živaca, meko jaz tkiva, to jest - kože. Ako osoba odluči samostalno ispraviti kost, on prijeti nastanak ozbiljnih komplikacija - čak i više oštećenja na koži, pauze mekih tkiva, mišića, arterija, vena i živaca.

Video: Kako brzo oporaviti od gležanj fraktura i ligamenata u kući

Fraktura može biti otvoren (puna oštećenja kože, kostiju strše prema van, a teška krvarenja vena ruptura, arterije, živce, ligamenti i mišići) i unutarnja (vizualno lom nije vidljiva).

Uzroci oštećenja tkiva

Jedan od razloga za ozljede mekog tkiva i koštane mase su: aktivna vježba svoje ovlasti neraschitannye opterećenja (npr sportaša). Također, šteta u vidu prijeloma, modrica, ligamenata, bolesnika primiti na svoj nemar i nepoštivanje sigurnosnih uputa (u proizvodnji i na običnom kućnom životu).

Nepažnja, netočnost i nepovoljni vremenski uvjeti (npr, zima led) dovodi do čestih oštećenja ljudskog tijela.

Kako dati prvu pomoć žrtvi?

Prva pomoć za modrica, prijeloma, iščašenja i drugih ozljeda mekih tkiva može se osigurati žrtvama na svoje vlastite. Neovisno razlikovati jaku modricu čovjeka razbijanje stvarno će biti vrlo teško. Čovjek nakon ozljede je vrlo teško savijati / izravnati ud, jer u ovom trenutku je vjerojatno da će oštetiti meko tkivo počinje razvijati edem, postoji više modrice.

Ako se povrijediti, to će biti dovoljno staviti oštećeno mjesto pod tekućom hladnom vodom ili staviti led na vrhu ili nešto hladno. Povrijeđenoj mjestu, prijeko je potrebno da se prijave na hladnoći, kao što pridonosi brzom sužavanje kapilara, smanjuju krvarenja (obično krvarenje sugerira hematom ispod kože).

Kada uganuća mora nametnuti na oštećena mjesta zbijeno tlaka povez i primijeniti led ili hladne istezanje.

Za frakturama boli ta osoba je nepodnošljiva, ud pacijent će biti nemoguće pomaknuti. Dakle, u ovom slučaju, morate pažljivo popraviti ozlijeđenih udova čvrst zavoj - to može biti zavoj, odjeće, šal, itd Ako oštećeni donjih ekstremiteta, u ovom slučaju, u svakom slučaju, ne skinu cipele naopako ili neki način da se pomicanjem udova.

Kada je oštećen je ozljeda kralježnice, zabranjeno je kretanje, kretanje, ili na bilo koji način pokušati pomoći sami. Sve što se može učiniti u ovom slučaju - da se fiksni položaj i pozvati hitnu pomoć ili nazvati osobu koja će vam pomoći. To je važno pratiti disanje i otkucaje srca, kako bi se izbjegao rizik od života i tijela.

Kod kuće, možete liječiti samo modrice i ligamenata, oštećenja mišića, prijelom - potrebno je dati dio zdravstvenih radnika.

Simptomi ozljede

Modrica je najčešći oštećenja ljudskog mekog tkiva. Ozljede mogu pratiti frakture, Iščašenje, unutarnje ozljede uslijed padova, ozljede i sl Šteta može biti obložena tvrdim predmetom, biti posljedica pada s visine.

Simptomi ozljede:

  • Teški bol na mjestu ozljede;
  • oticanje mekog tkiva;
  • Supkutano krvarenje - modrica;
  • Povreda mobilnosti donjih udova (gornji, niži).

Video: Preokret u psa. povijest bolesti

Nakon ozljede bol javlja samo u prvih nekoliko minuta i traje nekoliko sati ili čak dana. Hematom mijenja svoju boju - od svijetle grimizne boje u zeleno, žuto, a poslije - modrice počinje slabiti.

Nagnječenja osoba je vrlo teško napraviti aktivne pokrete udova. Liječenje ozljeda je primjena hladnoće i ostalo. U početku, mjesto ozljede na potrebu da se hladno, a oštećeno područje treba pustiti na miru.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea