ZdorovGuru.com

MR mozga

Video: MR žila u mozgu

MRI mozga1 mozgaPrije toga, za pregled mozga koristi neučinkovite strojeva, što daje nisku kvalitetu slike. S tim u vezi, problemi s dijagnozom i povećanim rizikom od medicinske pogreške. Mogućnost MRI omogućuje nam da riješiti mnoge probleme.

Što znači MR mozga

Magnetska rezonancija mozga provodi liječnik. To se može koristiti za identifikaciju bolesti središnjeg živčanog sustava i malignih tumora u mozgu, čak i u ranoj fazi razvoja. Osim toga, MR mozga provodi se kako bi se odredila moždanog zonu bilo kongenitalni ili stečeni abnormalnosti.Zahvaljujući trodimenzionalnog MRI može dobiti jasnu sliku o određenom području mozga. Dakle, liječnik može odrediti što je točnije moguće bolesti ognjišta. Također, ne izgubiti iz vida činjenicu da je glava za skeniranje se određuje stanje oka i nosa.

Kako je MRI

Sam studij traje oko sat vremena. Bolesna cijelo vrijeme je u vodoravnom položaju unutar uređaja. U njoj se nalazi slušalice i mikrofon tako da možete kontaktirati liječnika ako je potrebno. Tijekom MRI pacijenta mora ležati nepomično, da su rezultati studije bili što točniji.

Ako MRI se izvodi za otkrivanje ili odrediti vrstu tumora, pacijent se daje posebnu supstancu - kontrast. On tonova pogođenim područjima mozga, a slike su više jezgrovit.

Priprema za ispit

MRI mozga2 mozgaIstraživanje se provodi pomoću posebne opreme - tomografije. skenovi mozga ne zahtijevaju posebnu pripremu pacijenta i promjene u njegovu uobičajenu rutinu.

Video: MR mozga: odgovori na najčešće postavljana pitanja

Tijekom MRI pacijenta treba neko vrijeme da se u zatvoreni prostor bez prometa. Iz tog razloga, ljudi koji pate od klaustrofobije treba uzeti sedative koje su propisane od strane liječnika na njih.

Gdje su proveli MRI mozga, a koliko je postupak?

Zbog MR zahtijeva posebnu opremu, ova usluga pruža samo veliku gradsku bolnicu.

Video: MR mozga

Uzimajući u obzir sve nijanse, cijena postupak se obračunava pojedinačno. U tom slučaju, MR s Suprotno će koštati malo skuplji od istraživanja provedenog bez njega. Prosječna cijena u gradu je od četiri do sedam i pol tisuća rubalja. Detaljnije informacije mogu se naći izravno u klinici.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea