ZdorovGuru.com

3D ultrazvuk u trudnoći

3D ultrazvuk u trudnoći3D ultrazvuk u trudnoći

Video: Ultrazvuk, 3D ultrazvuk u trudnoći

Trudnoća za svaku ženu je poseban i ključno razdoblje života.

Dakle, tijekom prvih 9 mjeseci, što im je potrebno stalno praćenje kako bi bili sigurni da je dijete u redu. Prema tome, 3D ultrazvuk u trudnoći je većina s punim radnim vremenom način za praćenje stanja ploda i trudnice. Istraživanje provedeno 3 puta svakog tromjesečja. Ali ako postoje odstupanja od norme, odnosno opasnosti od preranog rođenja, broj ultrazvuka može doći do 5-6 puta ili više.

Što održan ZD NAS?

3D-studija je moderan način dijagnoze, što nam omogućuje da u obzir dijete u maternici kao točno i detaljno. Na ovoj slici je volumen, koji predviđa liječnik odrediti veličinu djeteta, razmislite najmanjih detalja. Osim toga, trudnica može vidjeti gotovo žive svoje dijete.

3d ultrazvuk tijekom trudnoće ne predstavlja opasnost za majku i dijete. Osim toga, medicinski dokazi pokazuju da je između starog i modernog načina postavljanja dijagnoze ne postoji značajna razlika. U ovom trodimenzionalnom istraživanju smatra većina informativan, siguran postupak pregleda.

Učinite to moguće u bilo privatnim klinikama, ali neki rodilišta i trudnoći, klinike su opremljeni najmodernijom opremom. No, na žalost, u ruskim medicinskim ustanovama koje čine 3D ultrazvuk je jako malo slobodnog. 3D ultrazvuk, čija cijena je savršeno prihvatljivo u rasponu od 1.000 rubalja i više, provodi se uglavnom iz zdravstvenih razloga.

trodimenzionalna studija smatra većina informativan, siguran postupak za probirtrodimenzionalna studija smatra većina informativan, siguran postupak za probir

Glavne prednosti 3D ultrazvuka su:

 • rano otkrivanje izvanmaternične trudnoće;
 • određivanje točnog stupnju trudnoće;
 • otkrivanje genetskih, abnormalnosti kromosoma;
 • procjena funkcioniranja krvožilni sustav djeteta;
 • dijagnoza hipoksije, koji se tada može brzo otklonjene;
 • određivanje položaja djeteta u maternici;
 • detektiranje prisustva ili odsustva moždine zapletenosti na dijete.

Ultrazvučni pregled je dan za sve trudnice, bez obzira na njihovu načinu života, specifičnosti djelovanja. Posebno 3D ultrazvuk pokazuje trudnice čije su aktivnosti povezane s ozbiljnim i opasnim industrijama.Prednosti 3D ultrazvukPrednosti 3D ultrazvuk

Mnoge žene se boje da se trodimenzionalni ultrazvuk u pogrešnom uvjerenju da je opasan za zdravlje djece, jer to može biti ozračena s ultraljubičastim zrakama. No, u stvarnosti, između ultrazvuka i rendgenskog zračenja nema nikakve veze. Osim toga, ultrazvučni grede nemaju nikakav utjecaj na ljudski genom. Ultrazvuk u trudnoći je od velike koristi, što je mnogo puta veća od procijenjene štete na tijelu.

Za nekoga prikazuje 3D ultrazvuk?

Trodimenzionalni ultrazvuk imenovati određene kategorije ljudi, uključujući i trudnice, koji su promatrali:

 • komplikacije koje zahtijevaju stalno praćenje;
 • visoka vjerojatnost fetalni poremećaj;
 • trudnoća nakon IVF ili drugih medicinskih postupaka;
 • varijacije u zdravstvenom stanju;
 • patološki procesi, uključujući pobačaj prijetnje, preranog sazrijevanja posteljice, i drugi.

Trodimenzionalni ultrazvuk imenovati određene kategorije ljudiTrodimenzionalni ultrazvuk imenovati određene kategorije ljudi

Do sada, većina trudnice imaju posezala za 3D studija na vlastitu inicijativu. To je zato što je trodimenzionalna slika može precizno vizualizirati crte lica i struktura bebinog tijela. 3d ultrazvuk, čija se slika je prva fotografija djeteta, omogućuje svakom trudnicu upoznati s budućim djetetom unaprijed.

datumi

Trodimenzionalni ultrazvuk se provodi jednom u svakom tromjesečju. Dakle, u ranim fazama istraživanja otkriva abnormalnosti i fetusa aberaciju, a u drugom tromjesečju ultrazvukom se može odrediti spol djeteta.

Video: 3D ultrazvuk tijekom trudnoće. Određivanje spola djeteta.

Postupak tijekom prvog tromjesečja

Prvi ultrazvuk poroda imenovan za 13-14 tjedana trudnoće. U tom periodu možete napraviti običan 2D ultrazvuk, jer fetus je još uvijek vrlo mali. Osim toga, to je praktički nemoguće odrediti spol djeteta. Ali ako postoji mogućnost beba bolest, najučinkovitiji, pouzdana metoda dijagnosticiranja je trodimenzionalni studija.

Glavni cilj prvog istraživanja - je identificirati i uzeti u obzir sve procese koji se odvijaju u maternicu, jajovode, kao i za određivanje vremena embrija. Osim toga, u ranim fazama trudnoće može otkriti abnormalnosti u djetetu, kao u slučaju potvrde dijagnoze na pobačaj iz medicinskih razloga. Ultrazvučni pregled u prvom tromjesečju je potrebno kako bi se dijagnosticirati eventualne malformacije fetusa, kao i raznih patoloških promjena na genetskoj razini.

Postupak tijekom prvog tromjesečjaPostupak tijekom prvog tromjesečja

U ranoj trudnoći može podesiti točniju gestacijsku dob fetusa. Razlike mogu biti svega 2-3 dana, što znači da je 3D metoda ultrazvuk je najpreciznija metoda dijagnoze. Nakon provedenog postupka, ginekolog i babica su vođeni upravo u vrijeme trajanja trudnoće, koji je stavio na anketu.

drugo tromjesečje

Druga studija provedena na 22-23 tjedna trudnoće. Trodimenzionalni tehnologija omogućuje da vidite djeteta seks i prste na rukama i nogama. Također, u tom razdoblju uz pomoć ultrazvuka može otkriti takve ozbiljne bolesti kao što su Downov sindrom, genetskih poremećaja koji su indikacija za pobačaj.

Video: 4D ultrazvuk. Najnoviji ultrazvuk dijagnostika pregled fetusa.

Osim toga, na drugom rasporedu ultrazvuka liječnik može procijeniti faktore kao što su:

 • fetalni razvoj;
 • stanje placente;
 • struktura i volumen amnionske tekućine;
 • ton maternice;
 • stanja cerviksa.

Video: 3D ultrazvuk 22 tjedana trudnoće, dječak.

drugo tromjesečjedrugo tromjesečje

Također, na 3D ultrazvuku može sa 100% vjerojatnošću odrediti singl ili više trudnoća. Kad žena 20 tjedana trudna, foto 3D ultrazvuk se može točno saznati tko je ona očekuje dječaka ili djevojčicu, jer je u potpunosti formirana genitalije beba.

Istraživanje je provedeno na ovom mandatu prepoznati ozbiljne patoloških stanja fetusa. U ruskom zakonodavstvu neželjena trudnoća može biti prekinuta do 22 tjedana. Stoga, u slučaju sumnje na odstupanja u razvoju djeteta, potrebno je uzeti 3D ultrazvuk, koji točno i pouzdano ocjenjuje stanje bebe i trudnice.

Ispitivanje u trećem tromjesečju

Treći pregled provodi se na 32-33 tjedna. Slika monitora možete vidjeti značajke djetetova lica, i vidi kome od roditelja će biti slična. Moderna 3d ultrazvuk kako bi se utvrdilo bebe emocije, kako bi saznali ako je to nešto smeta. Na primjer, hipoksija ili anoksija, patologije koja uzrokuje bol.

Treća studija je praktički ne razlikuju od prethodna dva postupka. Uz to možete procijeniti količinu amnionske tekućine, bebe položaj u maternici, veličina i opseg dijelova tijela djeteta, uključujući glave, trbuha, bedara. Nakon provedenog postupka, s obzirom na zaključak stručnjaka, što ukazuje na trajanje trudnoće, što odgovara voća. Na temelju nalaza može se otkriti nedostatke i odstupanja od prosječne vrijednosti u razvoju.

Ispitivanje u trećem tromjesečjuIspitivanje u trećem tromjesečju

Također, na ovom pojam liječnik pomoću ultrazvuka određuje položaj djeteta, debljinu i strukturu posteljice, kao i njegov stupanj zrelosti. Na posljednjem zakazanom studija tehničar mora eliminirati sve komplikacije koje mogu uzrokovati nepravilne isporuke. Na primjer, možete odrediti krivi zadak bebe, što uvelike komplicira proces prirodnog porođaja. Najčešće, u ovom slučaju dodjeljuje carski rez. No, u svakom slučaju, način isporuke utvrđuje pojedinačno za svaku trudnicu.

Priprema za postupak trudna

3d ultrazvuk fotografije koje mogu biti pohranjeni za dugo pamćenje, je jednostavan i zanimljiv postupak. No, nisu sve žene znaju kako se provode i da li je potrebno da se pripremi za to. U pravilu, prvi ultrazvuk ne zahtijeva posebnu obuku i prehrane, kao i izvode transvaginalni. U tom slučaju, mjehur mora biti ispunjena, ali ne gužva. Uplinjavanje procesa koji se odvijaju u crijevima, ne utječu na rezultate postupka.

Naknadno ultrazvuk obavlja transabdominalnu Bldg. Trodimenzionalni Istraživanje se provodi na isti način kao i konvencionalni. Jedina razlika je trajanje postupka. Dakle, 3D Test traje najmanje 30 minuta. No, u nekim slučajevima, to traje oko sat vremena. Nakon završenog pregleda, liječnik daje pacijentu fotografiju ili video s likom fetusa.

Priprema za postupak trudnaPriprema za postupak trudna

U privatnim klinikama fotografije i video djeteta učiniti besplatno ili uz naknadu, tako da ako se ide na 3D ultrazvuku, potrebno je pojasniti ovu točku unaprijed. Na 3d ultrazvuk video hvatanje jasno i detaljno, tako da mnoge trudnice učiniti zadržati dijete u memoriju slike. Osim toga, do sada, postoji tradicija za početak beba foto album sa svojim prvoj slici, koji je napravljen pomoću ultrazvuka.

Postupak počinje pripreme. U trudna trbuh primjenjuje posebni gel, koji je senzor pruža jednostavan klizanja. Senzor se nalazi na prednjem trbušnom zidu. Tijekom postupka, određuje se prema veličini i težini djeteta, njegovom zdravstvenom stanju, srca.

Dječji slika na 3D ultrazvukuDječji slika na 3D ultrazvuku

3D ultrazvuk u trudnoći, koja omogućuje korisnicima da hvatanje video od djeteta u utrobi, može se provesti kao iz zdravstvenih razloga, a na zahtjev trudne žene. Proći proceduru, ne zahtijeva nikakve posebne upute od liječnika. Dakle, svaka žena može iskoristiti moderne tehnologije i trodimenzionalni pogled na svoje dijete

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea