ZdorovGuru.com

Dopler ultrazvuk u trudnoći - što je to?

Postupak Doppler ultrazvuka u trudnoćiPostupak Doppler ultrazvuka u trudnoćiTijekom rađanje vrlo je važno zdravo stanje žene i fetusa, dakle, da objektivno praćenje trudnoće ginekolog dodjeljuje različite ankete, od kojih je jedan ultrazvuk doppler.

Doppler - vrsta ultrazvuka tijekom trudnoće je najmoderniji način, daje punu informaciju o patologiji krvnih žila, krvi, i dobila ime u čast znanstvenika Doppler. Osnova ovog ispitivanja je metoda u kojoj ultrazvuk odbija od krvnih stanica (eritrocita).

Zašto nam treba taj postupak?

Tijekom trudnoće, Doppler ultrazvuk je indiciran za detaljne dijagnostike krvnih žila u stanju djeteta, osim toga, ispitati protok krvi u maternici i posteljici (Ovi podaci otkrivaju, što se tiče beba kisika i hranjivih tvari).

Ova metoda se smatra vrlo važno, jer samo pomoću nje moguće je pratiti promjene ili poremećaje u kardiovaskularni sustav fetusa.

Pokazatelji dopler dijagnostiku podaci otkriti stanje koje se ne može utvrditi kao rezultat laboratorijskih i kliničkog pregleda, tako da je postupak imenovanja stručnjaka može svaka trudnica kao preventivnu mjeru, čak i ako je trudnica osjeća dobro.

Video: Istraživanja u trudnoći: ultrazvuk, CTG, pokreti fetusa test, dopler i drugi.Mnoge žene nakon primjene ankete sa čudnim imenom "dopler ultrazvuk" Oni žele znati što je to i kako je potrebno tijekom trudnoće.

Princip studije - u odraz valova iz broda, nakon čega su proizašle figure prikaz slike na monitoru, liječnik mora dešifrirati. Rezultati će dati sve pojedinosti o posteljici protoka krvi i najmanji doći do kvara plovila će se naći na vrijeme.

Kako je istraživanje?

Ovaj postupak ne uzeti puno vremena, trajanje je oko 20 minuta. Specifični trening prije Doppler nije potrebna, a održava se prema vrsti rutinskog ultrazvuka.

Trudna položi na kauč, liječnik primjenjuje ultrazvuk trbuh posebnu gela i prenijeti izravno u dijagnostičkom postupku.

Medicinski ultrazvuk stavlja na trbuh posebnog gela i prenijeti izravno na dijagnostički postupakMedicinski ultrazvuk stavlja na trbuh posebnog gela i prenijeti izravno na dijagnostički postupak 

Prva stvar stručnjak određuje stanje posteljice i maternice, a zatim se usredotočuje na posteljici opskrbe krvlju. Sljedeći korak bit će proučavanje krvožilnog sustava mozga fetusa i pupčana vrpca.

Dakle, uz pomoć Doppler dijagnoze može se odrediti za budućnost generičkog procesa i dobiti obilje informacija o statusu djeteta. Na učinkovitost dekodiranje utječe na profesionalizam stručnjaka, proveo istraživanje.

Video: ultrazvuk, CTG i Doppler u trudnoći

Vrste metoda

Postoje neke nijanse. Moramo znati da Doppler ultrazvuk u trudnoći - to je istraživanje koje uključuje istraživanja s 2 načina:

Video: doplerometrii Majčinstvo što je to?

 • dupleks pruža potpunu informaciju o stanju proučavao brod kako prolazi, au slučaju kršenja vam omogućuje da identificiraju uzroke;
 • Triplex pruža sliku u boji na monitoru, uz pomoć kojih možete pratiti tijek rada. Pronalaženje s ovim režimom je najprecizniji.

Indikacije za proučavanje

Tijekom trudnoće, to je obavezno da se koriste uobičajene ultrazvuk za sve žene. Postupak se provodi ne ranije od 22 tjedna trudnoće i dalje - na 32-33 tjedana. Ako postoji takva potreba, ginekolog imenuje doplera to ne znači prisutnost bilo koje patologije u trudnoći, može se provesti u svrhu prevencije.

Video: od niskih placentacije tijekom trudnoće. Lokacija posteljice je normalno?

Slika na monitoru kad dopler ultrazvukSlika na monitoru kad dopler ultrazvuk

No, postoje neki uvjeti u kojima je potrebno istraživanje:

 • Različiti rezus faktora u majke i fetusa;
 • Ako žena ima višestruke trudnoće;
 • Veliki voće;
 • malpresentation;
 • bolest bubrega u trudnica,
 • hipertenzija;
 • ako razvoja fetusa ne ispunjava rokove;
 • postojeće prijetnje kvar;
 • Prethodni komplicirano trudnoća;
 • razne bolesti kronične prirode.

Dekodiranje performanse ultrazvuk s Doppler će dati priliku da otkrijete promjene dogodile u vaskularnom sustavu fetusa, napraviti prilagodbe u sustavu upravljanja trudnoće i dopustiti odrediti najoptimalniji pogled isporuke - bez ikakve opasnosti za dijete i ženu. Također, rano otkrivanje patoloških procesa započet će potrebnu terapiju za normalizaciju stanja djeteta, osim toga, liječnik može dati korisne savjete za trudnoću njegovanje bebe.

Na temelju informacija s gore navedenog, moguće je izvući zaključke o učinkovitosti i nužnosti ove metode dijagnosticiranja tijekom trudnoće. Doppler ima široku primjenu ne samo u opstetricije, ali u drugim područjima medicinske prakse.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea