ZdorovGuru.com

Melanom u djece: oblicima, simptomima i načinu liječenja

Mlađi onkologije i rak kod djece nije rijetkost - kažu stručnjaciMlađi onkologije i rak kod djece nije rijetkost - kažu stručnjaciMelanom u djece smatra se da je prilično rijedak rak patologija u pedijatriji. Prema istraživanju znanstvenika, melanom se javlja u djece je teško kao što je za odrasle. Najpovoljnija Prognoza melanoma u djece je dano u lokalizaciji u udovima melanoma u ranim fazama, s malim dimenzijama i debljina formacije nije veća od 1,5 mm. i njegova mala veličina. To je razlog zašto je tako važno da se brzo dijagnosticirati i propisati odgovarajuće liječenje melanoma u djece. 

Oblik melanoma u djece

Maligne lezije mogu se pojaviti u djece svih uzrasta, čak i najmanji. U početku, znanstvenici su mislili da su djeca bolesti je dobar, ali kasnije studije nisu potvrdili.

Video: Kako se postupa astigmatizam kod djece?

Tijelo djeteta nije formirana, a to je teže odoljeti tumorTijelo djeteta nije formirana, a to je teže odoljeti tumor

Naprotiv, utvrđeno je da djeca mogu iskusiti vrlo visok stupanj malignosti, a tijek bolesti može biti vrlo teške.

Postoje različiti oblici bolesti, od kojih svaki ima karakteristike:

  1. Maloljetnička melanom. Ovaj oblik se odnosi na benigni i, u stvari, jedna je od varijanti složenog nevus. Melanom su primijetili samo histološke sličnosti.
  2. melanom mladih. Najčešće raste na koži. To može biti u obliku stana ili zaokružiti jednu formaciju, imajući jasne granice i glatku površinu. Boja ovog obrazovanja mogu biti različiti: crna, smeđa, roza, žuta i siva, okružen teleangiektazijom (vaskularne mreže). Od običnih madeža maloljetnik melanom se odlikuje velikom veličine, nedostatka dlake na površini i podigao iznad površine kože.

Učinkovito liječenje je moguće samo u ranim fazama - prije pojave metastazaUčinkovito liječenje je moguće samo u ranim fazama - prije pojave metastaza

Melanom u djece: SimptomiViše nego često melanom kod djece razvija na mjestu rođenja ili poslije rođenja pojavio formacija s prepoznatljivim pigmentacije. Na koži, koja je uvijek čista, od svih stvaranja malignog tumora pigmenta je izuzetno rijetka.

Malignization - pretvorbom u malignih tumora molaMalignization - pretvorbom u malignih tumora mola

Tumor na mjestu kongenitalne nevusi nastaju, obično u prvih pet godina života, ali također može pojaviti u bilo kojoj dobi.

Redovito pregledati mol. Ako ste primijetili povećanje ili promjene u boji - konzultirati dermatologaRedovito pregledati mol. Ako ste primijetili povećanje ili promjene u boji - konzultirati dermatologa

Simptomi pojave melanoma u djece:

Video: Vojta - terapija. dječji tretman po metodi W. Voigt u St. Petersburgu.

  • svrbež;
  • promijeniti u pigmentaciji;
  • izgled pečata;
  • asimetrija madeži;
  • Pojava čireva i krvarenja;
  • dramatično povećanje u veličini već postojećih objekata.

Metode liječenja melanoma u djece

Kad se gore navedeni simptomi u djece, zahtijevaju hitnu pregled i liječenje, koji se često sastoji od operacije. Općenito, metoda liječenja melanoma u djece je gotovo isti kao u liječenju bolesti za odrasle.

Video: Mucanje poražen 3 dana Snezhko način zakianiya, liječenje mucanja? Ne! Ivan

Na pregledu, obratite posebnu pozornost na madeže koji su često povrijeđeni (lanci, odjeća)Na pregledu, obratite posebnu pozornost na madeže koji su često povrijeđeni (lanci, odjeća)

Ako kirurško odstranjivanje maloljetnike melanom je dovelo do pojave metastaza, dijagnoza skupa pacijenata nije točno, zbunjujuće maloljetničkog melanom, maligni tumor pigmenta.

Pristup prevenciji u bolnici (video)

Glavni uvjet za liječenje melanoma kod djece je da se treba provoditi u kombinaciji, kompleks (osobito za djecu do trećeg i četvrtog fazi bolesti). Na žalost, liječenje djece još nije doveo u racionalnim režima liječenja.

Melanom - najbrže rastući tumor. Čak i malo obrazovanje treba čuvatiMelanom - najbrže rastući tumor. Čak i malo obrazovanje treba čuvati

Jedno je sigurno - vrijeme provedeno na operaciju za uklanjanje malignih neoplazmi, često dovodi do potpunog izlječenja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea