ZdorovGuru.com

Znakovi potresa mozga u djece

Video: potres simptomi djeteta

Znakovi potresa mozga u djece

ozljede djece - zaseban članak traumatologiji.

Djeca se ozbiljno ozlijedio, ako padne ili udarila objekata. Po prirodi oštećenja potres male djece najčešće se javlja odnosi se na blagim oblikom traumatskih ozljeda mozga.

Simptomi potresa mozga u djece

Uzrok ozljede kod djece je nemaran stav roditelja koji ostavljaju djecu bez nadzora na stolu za previjanje ili na kauču. U bilo kojem trenutku dijete može prevrnuti, pasti na pod, udarajući glavom. U pravilu, djeca te dobi ne gubi svijest zbog strukturnih obilježja lubanje, pa nakon što je teško odrediti da li je potres ili sve išlo glatko. Vizualni pregled je lako otkriti kvržicu ili crvenilo na mjestu udara, koža postaje blijeda, dijete je nemirno, postoji pospanost može učestalo povraćanje, nestašan.Uzrok ozljede kod djece je nemaran stav roditelja

Znakovi i simptomi potresa mozga u djece starije

Kao oni dobiti stariji, djeca počinju učiti nove pokrete. Oni uče sjediti, puzati, hodati, trčati, skakati. No, vestibularni sustav i koordinaciju pokreta slabo razvijen. Mala djeca često posrnuti, pasti, spotaknuti na različitim stavkama, dobiva u svoj način, letjeti sa ljuljačkama, pada s bicikla.

Simptomi potresa mozga u djece predškolske dobi očituju se u gubitku svijesti za kratko vrijeme, mučnina, povraćanje, svjetlo ošamućenost, gubitak sna, stanje razdražljivost, okulomotorni poremećaji, koji prolaze brzo.

Simptomi ozljede djece školske dobi su glave: dugoročni gubitak svijesti, dijete može biti u stanju da se 15 minuta, teške glavobolje, raskoordinirovannost, privremeni gubitak pamćenja, mučnina i povraćanje, jaka slabost, znojenje. Može doći do privremenog gubitka pamćenja, to će biti teško zapamtiti što je prethodilo incident kao što je bilo udarac, ali je postupno oporavlja. Znakovi potresa mozga ne pojave odmah, u kratkom vremenu, a traje od 7 do 14 dana.

Video: Kategorija "PRO zdravlje": potres

Simptomi potresa mozga u djece predškolske dobi očituju se u gubitku svijesti za kratko vrijeme, mučnina, povraćanje, svjetlo ošamućenost, gubitak sna

Što učiniti nakon potresa mozga kod djeteta

Prije svega, moramo ga staviti u horizontalnom položaju, okreće glavu u stranu pa je gušio povraćanje. U svakom slučaju, nemojmo spavati, smetaju ga zabavljati. Nazovite liječnika, tako da on pogledao, stavio dijagnozu, prepisati terapiju. U razdoblju oporavka od potresa mozga, to je poželjno da su djeca sjedi na računalu, gledajući televiziju, čitajući ili crtež. Oni bi trebali biti u potpuni odmor. Poželjno je da se neko vrijeme gledajući neurolog. Drhtanje glave u djece je opasne posljedice povezane s traumom glave.

Kao oni dobiti stariji, oni svibanj biti više vjerojatno da će se žaliti na glavobolje, vrtoglavica, meteozavisimost, loš san. Škola će također imati problema zbog činjenice da će biti teško usredotočiti. Ova djeca se brzo umore, ne mogu stajati topline i hladnoće.

Drhtanje glave u djece je opasne posljedice povezane s traumom glave

Da bi se izbjegla višekratnim potresa mozga, potrebno je slijediti određena pravila:

- nikada, ni pod kojim okolnostima, ne ostavljajte dijete bez nadzora;

- kada beba počne puzati i pokušava da hoda, onda izolirati sve oštre kutove u kući;

- starija djeca uče kako pravilno voziti na ljuljačke, bicikle, itd

Kada bilo djeteta ozljede, pogotovo kada se glava potres treba pozvati hitnu pomoć ili vidjeti liječnik-traumatologist.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea