ZdorovGuru.com

Transvaginalni ultrazvuk: što je to

transvaginalni ultrazvuktransvaginalni ultrazvuk

Ako vam je potreban liječnik nakon pregleda imenovan transvaginalni ultrazvuk, ne bojte se.

Ovaj postupak je malo neugodno, ali jaka bol obično ne uzrokuju. U ovom članku, mi ćemo raspravljati o ovoj medicinski postupak.

Priprema za transvaginalni ultrazvuk

Za prolaz ovog postupka ne treba nikakvu posebnu pripremu. Samo ne zaboravite ponijeti ručnik ili pelenu (običan ili medicinsku). Uostalom, ovaj postupak se obično provodi dok leži dolje.

Ako ste trudni, prije postupka, piti pola litre vode. Dakle, mokraćni mjehur će biti popunjena s mjerom. Transvaginalni ultrazvuk, mala trudnoća, nije u opasnosti za fetus. Izrađen od jedanaesti do četrnaestog tjedna trudnoće.

U trudnoći, prije postupka popiti pola litre vodeU trudnoći, prije postupka popiti pola litre vode

Video: Kamila Ismailova - Što je to

Ako su propisane ultrazvuk, a imate nadutost ili oteklina počela prije postupka, piti lijekove kako bi se dobili osloboditi od viška plinova. Prisutnost plina u crijevima napraviti posao stručnjaka, a može dovesti do pogrešne dijagnoze.

Na putu prema postupku ne zaboravite kupiti poseban kondom koji je dovoljno gust, a namijenjen je za vaginalni ultrazvuk. To treba staviti na vaginalnom sondom, prije ulaska.

Kako vaginalni ultrazvuk?

Možete doći u dijagnostičke studije. Dok Specijalist će pregledati vaše kartice, izvadite odjeću kao u ginekološki pregled. Ovisno o rasporedu ultrazvuk studija, transvaginalni ultrazvuk se obavlja ili ginekološki stolac ili na normalan kauču, ali samo trebate leći i saviti koljena.Transdyusser (ultrazvučni uređaj senzor) nije jako velika, zbog dužine - 12 cm, a promjer 3 cmTransdyusser (ultrazvučni uređaj senzor) nije jako velika, zbog dužine - 12 cm, a promjer 3 cm

Transdyusser (ultrazvuk jedinica senzor) nije jako velika, njegova duljina. - 12 cm i promjera oko 3 cm na njega nositi kondom se nanosi po posebnim gelom za ultrazvučnih valova. Samo ovaj gel će biti lakše ući u senzor, obavlja zadatak maziva. Tada liječnik će pomaknuti senzor, a zatim se, zatim prema dolje, a zatim u stranu. To čini za preciznije ispitivanje unutarnjih organa. Ako je, međutim, transvaginalni ultrazvuk ima jake bolove - odmah obavijestiti svog liječnika. drži ultrazvuk obično ne traje dugo, oko 20-30 minuta.

drži ultrazvuk obično ne traje dugo, oko 20-30 minuta drži ultrazvuk obično ne traje dugo, oko 20-30 minuta

Zašto provesti ovaj postupak?

Vaginalni ultrazvuk učinjeno samo onim ženama koje su već počele seksualnu aktivnost. Ako je pacijent još uvijek djevica, ona će provesti ultrazvuk, ali različite vrste.

Prednosti transvaginalni ultrazvuk je vrlo velika. To će vam pomoći da pronađete uzrok boli u trbuhu. Ili bi se utvrdilo jesu li jajnici ili maternica se povećava. Iz nekog razloga, nije bilo krvarenja vremenska razdoblja.

S transvaginalni ultrazvuk trudnoća dijagnosticira u ranoj linijeS transvaginalni ultrazvuk trudnoća dijagnosticira u ranoj linije

Video: Putem ovog istom mjestu ...

Sa svojim pomoći u dijagnosticiranju trudnoće u ranim linija, a ultrazvuk može pomoći u određivanju maternice je, ili ectopic.

To je vrijedno trošenja transvaginalni ultrazvuk za prevenciju u cilju očuvanja zdravlja.

Transvaginalni ultrazvuk medicinskih otkrića. Uz to, liječnici brzo i bez komplikacija dijagnoze mogu. Također točno izmjeriti veličinu dodacima žena. Procijenite svoj oblik, odgovarajuću lokaciju.

Transvaginalni ultrazvuk - proboj u mediciniTransvaginalni ultrazvuk - proboj u medicini

Također se čini brzo primijetiti slobodnu tekućinu u trbuhu i trbušne šupljine. Ako to nije puno, onda je u redu. To znači da je nedavno prošao ovulaciju, a bilo je puknuće folikula. Ali ako previše tekućine - onda je to patologija. To može biti tekućina iz puknuća ciste ili jajnika sama mogla puknuti i krvarenje dogodilo. Ili je to izvanmaternične trudnoće, zbog kojih je došlo do pucanje cijevi. Svi ovi simptomi - izravna linija do hitne hospitalizacije, jer u takvim slučajevima postoji vrlo veliki rizik za ženu.

Koristeći ultrazvuk intravaginalni provedena detaljna ispitivanja folikula jajnika i njihovihKoristeći ultrazvuk intravaginalni provedena detaljna ispitivanja folikula jajnika i njihovih

Koristeći ultrazvuk intravaginalno proveo detaljan pregled jajnika i njihovih folikula. Ako previše folikula, više od desetak, onda to nije dobro.

U liječenju neplodnosti i trudnoće planiranje se provodi ultrazvukom vaginalno za detaljnu studiju o dodacima. Studirao je cervikalna duljina, maternice Veličina, oblik i stanje. Također je važno znati debljinu endometrija. Proučavamo funkcioniranje jajnika i sostoryanie.

Također, ova vrsta ultrazvuka prati IVF (in vitro oplodnja).

U uroloških bolesti primijenjen vaginalno ultrazvuk otkriti uzrok.

Ova vrsta ultrazvuka je propisano kada je ultrazvuk kroz trbušni zid ne donosi točne podatke i neučinkovita.

U uroloških bolesti kojima upravlja vaginalno uzrokuje ultrazvuk za otkrivanjeU uroloških bolesti kojima upravlja vaginalno uzrokuje ultrazvuk za otkrivanje

Transvaginalni ultrazvuk, ako ga potrošiti za prevenciju, pomoć kako bi se uklonili ove bolesti - bilo obrazovanje u maternicu, jajnike (ciste, mioma), tekućine ili gnoj u jajovodima, polipi i ostale cervikalne bolesti, akutne upale dodacima ili teškim malformacijama. Ili čak i spasiti svoj život - jer je zahvaljujući ultrazvuku vidjeti tako opasna bolest kao što je rak maternice, maternice i jajnika u ranim fazama. Bolje je da se brine o svom zdravlju unaprijed.

Kada ultrazvuk se izvodi?

Transvaginalni ultrazvuk se izvodi neovisno o menstrualnom ciklusu. Ovisno o tome što je potrebno da ga drže. Vaginalni ultrazvuk sonda se provodi i tijekom kritičnih dana - u slučaju akutne boli i krvarenja.

Kontraindikacije i komplikacije

Kontraindikacije za br. Kad trudnoća ultrazvuk je propisan samo u ranim linije, na duži period može biti rizik od pobačaja.

Ova vrsta ultrazvuka nije naznačeno, ako imate alergiju na lateks.

Kad trudnoća ultrazvuk je propisan samo u ranim linijamaKad trudnoća ultrazvuk je propisan samo u ranim linijama

Ono što je najvažnije, strogo slijediti stručno vodstvo i ne kretati tijekom postupka. Više od vjerojatno, od vas se traži da ide na wc jer se mokraćni mjehur ne bi trebalo biti previše puna. Iznimka je trudna.

Obično, ako je postupak uspješan, ne bi trebalo doći komplikacija. Ali ako osjetite bol, koji uzrokuju nelagodu - bolje je konzultirati se s liječnikom.

Transvaginalni ultrazvuk je vrijedno radi za prevenciju jednom u dvije godine, to je minimum za žene koje su manje od četrdeset godina. Nakon četrdeset, ova vrsta ultrazvuka preporuča se svake godine.

I ne bojte postupka. Nakon transvaginalni ultrazvuk je sigurno i informativan.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea