ZdorovGuru.com

Ultrazvuk prostate

ultrazvuk prostateultrazvuk prostate

Ultrazvučni pregled - najviše bezbolan i bezopasan način ankete daju pokazatelje tachnye na tijelu i bolesti.

Provodi se dobiti točne podatke o problematičnom tijelu. Širok raspon tema uključuje organa i prostate ultrazvuk, koji je poželjno da se provodi ne samo u prisutnosti bolesti, ali i za prevenciju posebice muškaraca starijih od 40 godina.

Muškarci rijetko traže specijaliziranu pomoć, ako ne osjećaju zdravstvene probleme, međutim, stanje prostate treba ih brinuti na prvom mjestu, to utječe na rad spolnih organa i seksualnog blagostanja. Često kod muškaraca starijih od 40 godina problema. Samo ultrazvuk prostate može otkriti abnormalnosti u ranoj fazi.

Kada imenovan SAD

Svi znakovi patoloških promjena u prostati smatraju se indikacija za ultrazvuk. Među takvim karakteristikama

  • Učestalo mokrenje, osjećaj boli u ovom trenutku.
  • Bol u mjehuru.
  • Slabljenje erektilne funkcije.
  • Problemi s oplodnjom.

Kada imenovan SADKada imenovan SAD

Ukazujući na takvim simptomima treba konzultirati liječnika koji će obavljati inspekciju, palpaciju, će imenovati brojne urina i krvi. Ako je potrebno, potpunija slika patologije usmjeriti ultrazvuka. Prema rezultatima ultrazvuka liječnik će odrediti daljnje liječenje.

Muškarci iznad 40 godina treba godišnje proći ovu proceduru barem jednom. U tom slučaju, možete izbjeći zdravstvene probleme i spriječiti patološke promjene u prostati, što uzrokuje opasne bolesti.

provođenje istraživanja

Ultrazvuk prostate nošenje vrši metodama kao što transrectal, transabdominalnu, u rijetkim slučajevima, transuretralne ultrazvuka.

  • Kako metodom ultrazvuka transabdominalnu prostate. S ovom istraživanju, osoba koja se postavlja vodoravno na leđima, oslobađajući odjeće trbuha. To se primjenjuje na poseban gela, čime se povećava kontakt s tijelom sonde. Specijalist, provođenje istrage na površini pacijenta trbuhu, dobiva grafički prikaz prsni organi na monitoru. Osim prostate u vrijeme studija ispituje trbušne organe. Sve se postupak ne traje više od 10 minuta, a zatim sastaviti izvješće. Ova metoda ultrazvuk se smatra manje precizan i rjeđe.


transabdominalna studija

  • Transrectal ultrazvuk studija provedena u isto vrijeme prostate i mokraćnog mjehura. Takva metoda je manje privlačna muškarcima, što je razlog zašto su se bojali da prisustvuju postupak. Međutim, ova metoda omogućuje dobivanje podataka uz maksimalnu točnost. Od prostate je u kontaktu sa svojim zid rektuma.

transrectal studija

Provesti istraživanje bolesnik izlaže donji dio tijela stavlja na kauču u udoban položaj na boku, koljena uvučen. Senzor vozilo obložene s vodljivim gel, uvesti u rektum. Stručnjak provodi studiju prostate, mjehura i mokraćnog sustava, koji promatra monitor. U isto vrijeme to čini mjerenja i utvrđuje državna tijela. Ako je pacijent mirno i opušteno, takav postupak ne uzrokuje nelagodu. Osim toga, ova metoda ultrazvučne prostate apsolutno bezbolan. Kada se pojave simptoma prostate je važno dobiti točne podatke, tako da ne bi trebali izbjegavati ovaj postupak.

  • Transuretralna metoda (TUUZI) vrlo se rijetko koristi zbog činjenice da je vrlo bolno. To se koristi samo kada je nemoguće provesti studiju prve dvije metode. S TUUZI određeno stanje uretre, mokraćnog mjehura, prostate, ali zahtijeva puno pripreme uz korištenje lijekova.

Preciznost ultrazvučnih rezultata prostate ovisi o tome kako se provodi. U nekim slučajevima, medicinske indikacije i želje pacijenta je potrebno provesti metodom ankete transabdominalnu. Kada želite dobiti najtočnije podatke za koje se sumnja ozbiljnih bolesti provedenih Trus.

Točnost ultrazvuk rezultata prostate ovisi o tome kako se provodiTočnost ultrazvuk rezultata prostate ovisi o tome kako se provodi

Kako se pripremiti za SAD

Ultrazvučni pregled je usmjeren na vizualizaciju unutarnjih organa. Za uspjeh postupka zahtijeva priprema za SAD od zhelezy.Obo sve potrebne pripreme manipulacije upozoriti liječnika.

Transrectal metoda ultrazvuk

Kako bi se pripremila za transrectal istraživanja je potrebno 2 sata prije postupka isprazniti rektum. Da biste to učinili, napraviti klistir, ubrizgava u rektum 200 ml tekućine. Ovaj postupak je potrebno za normalan prolaz senzora. Na pozadini mjehura, prostate vizualizira. Da biste dobili opću sliku i parametri prostate stručnjaka okreće senzor.

Transabdominalnu metoda ultrazvuk

Za pripremu za ovaj postupak, potrebno je ispuniti mjehura. Ova metoda uključuje vizualizaciju prostate u pozadini ispunjena mjehur u. Za normalno punjenje se preporuča jedan sat prije nego što je ultrazvuk popiti 1,5 l vode. Važno je postići odgovarajuću količinu tekućine u mjehuru. podaci mogu biti iskrivljena, to je teško dobiti ispravne postavke u mutnom urina ili puni mokraćni mjehur.

metoda Transuretrazny ultrazvuk

Najviše se rijetko koristi metoda uključuje složenu pripremu lijekova. Budući da je ova metoda je bolna, prije uvođenja sonde u mokraćnu cijev pomoću anesteziju.

ultrazvuk prostate norme

U nedostatku prostate patologija ultrazvuk prostate pokazuje sljedeće standarde.

  • Dimenzije.

Ovisno o dobi povećava muških prostate u veličini, u konačnici mora biti formirana za 18 godina. Normalne dimenzije kada smatra pokazatelja dužine 30 mm, širine 40 mm. Znatan suvišak veličine prostate nakon 40 godina je patologija i odstupanje od normale.

ultrazvuk prostate normeultrazvuk prostate norme

  • Volumen.

Na temelju veličine prostate, određuje njen volumen, što je normalno i do 25 cm. Pomoću ove parametre, izračunati težinu prostate. Da se odredi volumen prostate liječnici često koriste zahtjeva. Prema formuli određuje normalnog volumena prostate u muškaraca, ovisno o dobi.

  • Težina.

Video: prostate ultrazvuk

Za izračunavanje težine prostate, liječnik množi volumen za faktor 1,05. Normalne težine smatra '18

Ovi parametri su uzeti u obzir maksimalno, ponekad mogu postojati manja odstupanja, ovisno o pojedinom karoseriji.

Video: Postupak za ultrazvuk prostate

Osim osnovnih parametara prostate, liječnik će odrediti njegov izgled i oblik.

Norma je željezo, koja ima simetričan oblik, sličan plodu kestena.

Konture prostate obično jasni, dobro pogledati.

Osim osnovnih parametara prostate, liječnik će odrediti njezin izgled i oblikOsim osnovnih parametara prostate, liječnik će odrediti njezin izgled i oblik

Podizanjem ili spuštanjem aktivnost Ehogene žlijezde navodi na odstupanja: tumori, šupljine ili začepljenje.

prostate kanali u normalnom stanju ima dobra svojstva propusnosti bez blokada.

To su osnovna pravila ultrazvuk prostate. Blagi odstupanja od krajnje točke.

Što se bolesti mogu otkriti ultrazvukom

BPH - bolest karakterizirana povećanja prostate koji utječe na normalnu mokrenje. Popraćena simptomima kao što su učestalo mokrenje, bol u trbuhu, slaba struji prilikom mokrenja, urinarne retencije. Važno je započeti liječenje što je ranije moguće.

Što se bolesti mogu otkriti ultrazvukomŠto se bolesti mogu otkriti ultrazvukom

Prostatitis - upala prostate. Ova bolest nosi poremećaj reproduktivnih organa, bolna ejakulacija i mokrenje, bol i pečenje u prostati, oslabljen seksualnu funkciju. SAD u slučaju ove bolesti je značajno povećanje raka.

Rak prostate - bolest je opasna jer može dugo ne uzrokuju simptome. Često promatrana u muškaraca starijih od 60 godina. Maligni tumori se mogu spriječiti donošenje godišnji ispit.

Cista prostate - može razviti na pozadini prostatitis. Kao rezultat toga, šupljina u njemu oblikovan s tekućinom. simptomi cista slične prostatitisa. Ultrazvuk određuje mjesto i veličinu cista.

Kako bi spriječili takve bolesti ili dijagnosticirati u ranoj fazi potrebno je proći ultrazvuk kao preventivna mjera najmanje jednom godišnje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea