ZdorovGuru.com

Joga za trudnice i videa koji će vam pomoći razumjeti tehniku ​​položaja i pokreta

Razdoblje trudnoće je vrlo važno u životu svake žene.

On donosi sa sobom ne samo puno ugodnih trenutaka, ali i određeni pritisak na tijelo. Žena se mijenja i izvana i iznutra: joj okus preferencije se mijenjaju, stavljaju druge prioritete, to mijenja izgled. Prema mnogim ženama tijekom trudnoće treba izbjegavati bilo kakav stres i vježbe. Ovaj članak će govoriti o tome kako to učiniti yoga, i što je njegova korist za trudnicu.

To je vrlo važno za tijek normalne trudnoće je razdoblje prije začeća, u kojima žena treba voditi zdrav način života, i uključiti se u umjerenim opterećenjima pripremiti svoje tijelo za buduću trudnoću.

U prostranstvima interneta, možete pronaći puno videa na jogu za trudnice. Ove vježbe su usmjerene na osposobljavanje žensko tijelo u procesu rađanja, kao što je poznato, to je dosta komplicirano. Sve asane u kombinaciji s tehnikama učenja disanja i namijenjeni su za postupno povećanje trbuščić žene, pa su u potpunosti doprinijeti skladnom protoku trudnoće.

Yoga ne samo poboljšati fizičko i psihičko stanje žene, ali i doprinijeti lakšem prolazu rođenjaYoga ne samo poboljšati fizičko i psihičko stanje žene, ali i doprinijeti lakšem prolazu rođenja

Također, yoga video poduka za trudnoću omogućiti što je moguće uzeti u obzir ispravan stav preporučene u ovom periodu, ne dopuštajući štetu za zdravlje mame i buduće dijete. Vožnja biciklom omogućuju prilagodbu procesa probave, kako bi se izbjegle mučnine, proširenih vena i drugih neugodnih trenutaka koje prate trudnoću.Mnogi stručnjaci vjeruju da yoga ne samo poboljšati fizičko i psihičko stanje žene, ali i doprinijeti lakšem prolazu rođenja.

Kako korisno joga?

Joga provedeno za trudnice razlikuje od redovnih aktivnosti. To je zbog činjenice da su neke asane kontraindicirana kod trudnica, jer oni mogu izazvati pobačaj ili druge komplikacije. Preporučljivo je pohađati satove joge za trudnice, što je jedna žena s određenim znanjima i vještinama. To ne samo da će naučiti, ali i moralnu potporu i pomoć ako je potrebno. Joga vam omogućuje da kontrolirati svoju težinu i poboljšati protok krvi u fetusa, kao i za jačanje kralježnice.

Joga vam omogućuje da kontrolirati svoju težinu i poboljšati protok krvi u fetusa, kao i za jačanje kralježniceJoga vam omogućuje da kontrolirati svoju težinu i poboljšati protok krvi u fetusa, kao i za jačanje kralježnice

I tako, prednosti joge je:

Video: Savjeti u porađa // Kako preživjeti ološ!? Rođenje bez bolova!

 • Kralježnice postaje jači i fleksibilniji;
 • U 1. tromjesečju smanjena toksičnost napada;
 • Ona nestaje anksioznost, poboljšava performanse i živčani sustav, strah nestaje prije procesa rađanja;
 • Sposobnost za disanje tijekom poroda i borbe;
 • Zglobova i prsni mišići postaju fleksibilniji i osposobljeni;
 • To smanjuje vjerojatnost razvoja proširenih vena, oteklina;
 • Majka i beba dobiva više kisika.

kontraindikacije

Osim činjenice da je joga je bez sumnje vrlo koristan za vrijeme trudnoće, ona ima nekoliko razloga zašto se ne preporuča da se uključe u:

 • Bilo kakvog krvarenja;
 • Pobačaja u anamnezi;
 • hidramnion;
 • Značajan gubitak težine i jak trovanje;
 • Prisutnost patologija u kojima se teret ne preporuča;
 • Zabrana sudjelovanja stručnjaka;
 • Kasno trudnoća;
 • Tahikardija, tlak pada.

To je najbolje vježbati jogu ili skupine pod vodstvom treneraTo je najbolje vježbati jogu ili skupine pod vodstvom trenera

Ako je joga bila uobičajena prije trudnoće, obično vježba se može izvesti u ranim fazama. U nastavku je napustiti položaje, na kojima ne postoji opasnost od gubitka ravnoteže i pada. Inverted položaji se ne preporuča od početka 2 mandata. To je najbolje vježbati yoga grupe, ili pod nadzorom trenera.

Dobar trener će odlučiti vježbe preporučene u svakom određenom razdoblju trudnoće.

prvog tromjesečja

U 1. tromjesečju joga za trudnice zahtijeva pridržavanje ovih pravila:

 • Nemojte izvoditi skokove i izbjegavajte nagle pokrete;
 • Sve poze za početak treba provesti pod nadzorom trenera;
 • Ako postoji povijest pobačaja ne preporučuje stajaće položaja;
 • Inverted položaji su korisne, ali samo u prvom tromjesečju;
 • Pazi na dobrobit ne borave dugo u nekim asane;
 • Dobije se položaj u kojem je želudac komprimira;
 • Obavlja nastavu na regularnoj osnovi.

drugo tromjesečje

Joga za trudnice u 2. tromjesečju želi ojačati prsni regiji. Tijekom tog razdoblja, to je napustiti pozicije koje zahtijevaju stoje na jednoj nozi, zbog povećane težine i težišta povećava rizik od gubitka ravnoteže i pada.

Joga za trudnice u 2. tromjesečju želi ojačati prsni regijiJoga za trudnice u 2. tromjesečju želi ojačati prsni regiji

U tom trenutku što je više moguće u razredu koristiti zavoj. Sve poze, koje zahtijevaju prisutnost na leđima, zamijenite položaj leži na svojoj strani. Ne zaboravite da pre-potreba za zagrijavanje za mišiće.

Najučinkovitije položaji u tom periodu su sirena poza s rukama podignutim i položaj u kojem se u početni položaj je svećenik na peti, i moramo se protežu prema naprijed da dotakne pod s čela, a trbuščić padne na pod između koljena. Više korisnih joge za trudnice pod uvjetima se može vidjeti na internetskim forumima.

treći trimestar

3-tromjesečju joga za trudnoću postaje vrlo teško, jer je narasla trbuha. Posebnu pozornost treba obratiti na bedrima, rukama i prsima.

Preporučuju se na fitball klase, omogućava da se dodatni teret na kralježnicu.

U kasnijim fazama važno je pratiti njihovo stanje, kada se osjeća ni najmanju neugodnost, potrebno je da se zaustavi vježbanje.

Hvatanje sebe, gledati video, koji je rekao pravila joge za trudnice, kao u trudnoći povećava rizik od preranog poroda.

U trećem tromjesečju preporučuje se na fitball klase, omogućava da se dodatni teret na kičmeni stupU trećem tromjesečju preporučuje se na fitball klase, omogućava da se dodatni teret na kičmeni stup

Vježbe disanja u 3 tromjesečju

Provođenje trudnu jogu kod kuće, pogotovo u kasnijim fazama, u osnovi, je u skladu s pravom disanja. Uz njegovu pomoć, možete uvelike olakšati proces rođenja i naučiti se opustiti između kontrakcija. By učenje pravilnog disanja može pozitivno utjecati na endokrini, kardiovaskularni i živčani sustav.

Video: mršaviti leži. Minus 4 cm za 5 minuta dnevno! Fukutsudzi metoda.

Postoje dvije vrste disanja: grudi i otvor blende. Prvi put forma mora pomaknuti prsa i trbuh ostati nepokretan, u drugom slučaju, naprotiv. Za praćenje pravilno vođenje daha, stavi ruku na trbuh i prsa.

Tijekom vježbe disanja nije potrebno odgoditi zrak, kako bi se izbjegla mogućnost fetalne hipoksije. Vježbe se mogu obavljati ne samo u stojećem položaju, ali u sjedećem položaju u stolici ili ležeći na boku s koljena lagano savijena.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea