ZdorovGuru.com

Koje namirnice sadrže vitamin E.

v kakix produktax vitamin EVitamin E u strukturi ima od tri glavna elementa - vodika, kisika i ugljika. Sintetičke droge, koji nudi farmakologiju, različite od prirodnih činjenica da dio hrane. Vitamin E spada u mastima topljive i netopljive vrsta. Ne utječe na visokim temperaturama, lužine, kiseline. Vitamin E se zadržavaju nakon ključanja, ne može biti dugo vremena u hrani ako je izložen kemikalijama, ultraljubičastih zraka.

Hrana s vitaminom E

1. Proizvodi životinjskog podrijetla što je rijetko da je prisutan u velikim količinama u mliječnim proizvodima, jetre, žumanjke.

2. Jedan od glavnih izvora vitamina E su povrće svježe, smrznuto i. Imajte na umu, to nikad ne pohranjuju u konzervi proizvoda.

3. Blago sadržane u margarina.

4. Posebno mnogi u orašastim plodovima, biljnim uljima, sjeme, brokula, špinat.5. Preporuča se konzumirati takve namirnice bogate vitaminom E - zobene pahuljice, mrkva, krumpir, rotkvice, luk, zelena salata.

6. Vitamin E se nalazi u zeljastih biljnih vrsta - kopriva, maslačak, rosehips, lucerna, lanena sjemena, lišće maline.

Zapamtite, ako rafiniranog brašna u njoj Vitamin E je odsutan. Mnogi vjeruju da oni mogu zasititi svoje tijelo s vitaminom E, upotrebom biljnih ulja, to nije. S druge strane, postoji svibanj biti ireverzibilne procese u tijelu. Kod pripreme rafinirano ulje i zagrijte ga, proces oksidacije dolazi, tako da postanu slobodni radikali koji negativno utječu na stanje stanica. Vitamin E treba, naprotiv, kako bi zaštitili protiv tih radikala, pa prženi od najbolje dati.

Funkcije vitamina E za tijelo

Vitamin E štiti stanične membrane. Često, zbog nedostatka vitamina E, problemi nastaju, mogu se oštetiti eritrociti, promjene struktura, stanice pate od nedostatka kisika.

Koliko vitamina E trebate zaposliti osobu u jednom danu?

Svaka osoba zahtijeva individualni stopu vitamina E. To sve ovisi o okolišu, prehrana, štetnih načina života.

Ako osoba koristi veliku količinu masti, složenih ugljikohidrata u prehrani gotovo da i nema potrebe koristiti vitamin E koliko je god moguće. Osoba koja nedostaje selena, također treba vitamin E.

Neki ljudi koriste veliku količinu biljnog ulja, povrća, salate, a pate od nedostatka vitamina E. To sugerira da je potrebno povećati dozu, jer moderna hrana ne sadrži dovoljno vitamina iz ove skupine. Nutricionisti kažu da je vitamin E potrebno uključiti u svakodnevnu prehranu.

Video: Vitamin E za mlade. Što je potreba postoji.

Ponekad vitamin E se može zamijeniti u farmakološkom smislu, ali oni ne sadrže potrebne molekule. To je najbolje uključiti u prehrani biljnog ulja, hladno prešanih. Korisni su maslinovo ulje, sojino ulje, laneno ulje, kukuruzno ulje. Kao preventivna mjera preporučuje se jesti svaki dan za jednu žlicu biljnog ulja, tako da se stanice će biti zaštićen od uništenja.

 Nedostatak i vitamina E predoziranje

Ako osoba nema dovoljno vitamina E, tu može biti problema s raspoloženjem, zabrinuti konstantnog umora. Takvi simptomi javljaju se i zbog činjenice da postoje smetnje u središnjem živčanom sustavu, organi neispravnog rada, tijelo pokušava sačuvati energiju.

Video: Vitamin E za kosu. Maska za kosu s vitaminom E. namirnica koje sadrže vitamin E

Nedostatak vitamina E je opasna jer iskrivljena mišiće, kostur, dijafragmu. Kao rezultat toga, mišićno tkivo je potpuno uništen, umire vlakana koje sadrže veliku količinu soli kalcija. To je opasno kad se nedostatak rezultata u patologiji srčanog mišića, jetre nekroze, žene imaju probleme s reproduktivnog sustava.

Kada tijelu nedostaje vitamina E, može se otopiti masti, zbog toga je žena na licu se pojavljuje veliki broj pigmentnih mrlja, a onda su se distribuiraju na rukama i cijelim tijelom. Zbog toga, osoba ima puno kroničnih bolesti.

Video: vitamin E, selen - snažni antioksidansi

Predoziranje vitamina E zabilježena je samo u ekstremnim slučajevima. Ova tvar nije otrovan. U nekim slučajevima, zbog individualnog netolerancije može povećati krvni tlak, a zatim zabrinuti zbog mučnina, proljev, povraćanje i povećana nadutosti.

Što su vitamini djeluju vitamin E?

Sve je međusobno u ljudskom tijelu. Ako osoba pati od nedostatka magnezija, ona nužno mora biti hranjen, tako da vitamin E zasititi tijelo. Simptomatologija je pogoršano ako osoba pati od nedostatka tvari poput cinka.

Video: O vitaminom E

Na prazan želudac u kojem slučaju ne može uzeti sintetički vitamin E je dužan prethodno preporučljivo koristiti orasi, voće ili sjemenke. Zbog nedostatka vitamina E povećava razinu kolesterola u krvi, to dovodi do ateroskleroze. U takvoj situaciji potrebno je odustati šećer, kobasice, kolače, kekse.

Dakle, vitamin E igra važnu ulogu za završetak rada ljudskog tijela, tako da je važno obratiti pažnju na namirnice koje su bogate u njemu. Sintetičkih droga treba biti napušten, što može dovesti do nuspojava. Ne zaboravite da je svaka osoba zahtijeva određenu dozu vitamina E - jedna od najboljih antioksidansa, aktivno bori protiv radikalnih tvari. Potreba za vitaminom E sportaše, trudnice, djecu, posebno u proljeće, kada se dijete može razviti nedostatak bolesti. Tvar poboljšava cirkulaciju krvi i jača vaskularnu zid, ne razviju trombozu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea