ZdorovGuru.com

Šteta i koristi od mlijeka

VRED i polza molokaO opasnostima i prednostima mlijeka postoji veliki broj pitanja, sporova, mitova i zabluda. I sve to dolazi od neznanja onoga što mlijeko (da, upravo kako ga piti, kada iu kojim količinama, a da li je ljudsko mlijeko potrebno). Odgovori na najčešća pitanja, mitova i zabluda o mlijeku.

Da li mlijeko jača kosti?

Naše bake nam je mlijeko i veći, deblji, posytnee zbog svoje rasti brže, a osim toga - mlijeko potiče koštanu masu, zbog visokog sadržaja kalcija u proizvodu. Je li to istina?

Pozivajući se na istraživanje, koje je provedeno u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama. U tim zemljama, prema statistikama, korištenje mlijeka daleko iznad prihvaćenih normalnim rasponima. Osim toga, takve bolesti kao što je osteoporoza i prijelomi dijagnosticira mnogo češće nego mi. Na temelju istraživanja utvrđeno je da je kalcij (koji se u velikim količinama u mlijeku) uništava kost. Ispada da je više osoba pije mlijeko, više lomljive i krhke kosti. Zašto? Zbog kalcija životinje (krave, koze, itd) se ne apsorbira u tijelu, te se pojavljuje u urinu.

To znači da oni koji stalno pije mlijeko i onih koji ga ne piju uopće, kosti mogu biti jednako krhka i lomljiva jednako.

Ako je mlijeko loše, ali kao okus (kao piće), to znači da trebate odustati?Ne, možete nastaviti koristiti mlijeko kao piće. I tvrdi da je mlijeko - je štetan, postoji i danas. Činjenica da se mlijeko ne može smatrati da korist, a svi kažu (jačanje kostiju) - to je istina. Dakle, možete bez straha i dalje nastaviti piti mlijeko, ali dopunske kalcij u obliku vitamina ne boli.

Video: OZLJEDA mlijeka. Mlijeko šteta ili korist?

Ima li nešto korisno u mlijeku? Od čega se sastoji?

Mlijeko na svojoj kemijskoj strukturi je emulzija. Sadrži životinjsku mast, vitamine A, D, E, K, B12. A, ako stvarno želite dobiti sve vitamine, najbolje je koristiti visok postotak mliječne masti, kao bez masti mlijeko nije ništa korisno (u stvari, njegov sastav je jednostavno voda).

Je li moguće da se mlijeko za dijabetičare?

Mlijeko sadrži laktozu, što je ljudsko tijelo razgrađuje u glukozu i galaktozu. To znači da je konstantan i povećana potrošnja ne preporučuje za dijabetičare mlijeko.

On je rekao da je mlijeko - izvor vitamina, je li to istina?

Ako osoba je svaki dan popiti 1 čašu mlijeka, to je oko 250 ml, tada je količina za 1/3 zadovoljiti dnevne potrebe za vitaminom B12 i - sve potpuno normalno vitamin B2. Pa, ne u potpunosti, ali ipak četvrtina čovjek mora biti zadovoljan s vitaminom D i vitalnih minerala - magnezija, kalija, selena, linolne kiseline.

Video: Mlijeko. Štete ili koristi? Podaci i činjenice o mlijeku

Dokazano je da linoleinska kiselina sadržana u velikim količinama u majčinom mlijeku, ima za cilj poboljšanje zaštitnih snaga organizma, je učinkovit za prevenciju pretilosti, pa čak i - sprječava rak.

Istina je da je mlijeko, kao što je odoljen, može smiriti živčani sustav?

Da, to je apsolutno točno priopćenju. Mlijeko, pogotovo topla, s medom, poznat po svojim umirujućim, jačanje svojstva. Čak iu doba drevnog istoka, mlijeko se smatra najučinkovitiji način za smirivanje uma, liječenje živčanih poremećaja. Ali, ako je, mi obično koriste mlijeko po noći, a zatim dok je pio mlijeko ujutro. Prema znanstvenicima i liječnicima tog vremena, mlijeka i mliječnih proizvoda da biste dobili osloboditi od pospanosti i uzrokuje mozak da rade učinkovitije.

Prema teoriji indijskih znanstvenika, kravlje mlijeko prosvjetljuje ljudski um, kako bi se postaviti ispravnu tijek života.

Ne šteti crijevima mlijeka? Ovaj proizvod je normalno probavlja?

Mlijeko ne šteti crijeva, naprotiv - uz pomoć mlijeka, možete ukloniti upalu želučane sluznice. Osim toga, mlijeko pomaže kod žgaravice jakim kao njegov sastav smanjuje kiselost. Ako imate problema s radom sustava potrebno probavnog piti mlijeko, to će uvelike olakšati ljudsko zdravlje.

Kako se mlijeko na srce?

Cijela kravlje mlijeko povećana masnoća i normalizira kardiovaskularni sustav. Ova nekretnina je zbog činjenice da je kemijski sastav mlijeka sadrži velike količine kalija.

Prema istraživanju, ako osoba s bolestima srca i oslabljene srčane funkcije koristi mlijeko svaki dan, tako da sprečava moždani udar i srčani udar.

Kalij u velikom broju sadržane u mlijeku, smanjuje rizik od osobe s srčanog udara i niži krvni tlak (preporuča piti mlijeko svaki dan u bolesnika s hipertenzijom).

Video: Šteta i korist od mlijeka

Istina je da je mlijeko smanjuje težinu i može se koristiti u borbi protiv pretilosti?

Da, to je istina. Mlijeko, začudo, ima iznenađujuće svojstvo smanjenja tjelesne težine. Štoviše, ako govorimo o tome sa znanstvenog stajališta, primijećeno je: u su studije koje je provela 15 tjedana. 50 osoba s viškom tjelesne mase dnevno za piće oko 1-2 šalice mlijeka (ukupni volumen 400-500 mL). Drugi 50 nisu koristili mlijeko. Obje grupe poštuje istoj prehrani.

Nakon 15 tjedana, svi sudionici projekta prosuđuje. Utvrđeno je da oni koji su pili mlijeko svaki dan, osim smršavio 5 kg. Ova činjenica je teško objasniti, ali ipak - to je mjesto za biti. Dakle, oni koji pate od pretilosti, preporučljivo je koristiti mlijeko svaki dan za 1-2 šalice (naravno, samo ako se pije ovo ugodno).

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea