ZdorovGuru.com

Sladila - šteta ili korist?

Zameniteli Sahara - VRED ILI polzaOni koji prate svoju težinu i prehranu, postupno pretvara ne samo za voće i povrće, ali i koristan slatkoće. Kao dio tog korisnog slatkiša može vidjeti nije uobičajena svi bijeli šećer i umjetna sladila. Smatra se da je šećer zamjene nisu kao koristan kao govoriti o tome na internetu i na raznim forumima, blogovima o zdravoj prehrani. Što mislite? Korisno nadomjesci šećera ili ne? Okupimo sve potrebne informacije i izvući neke zaključke.

U nastavku ćemo odgovoriti na najčešća pitanja.

Je li ljudski mozak ne može pravilno funkcionirati bez bijelog šećera?

U stvari, to je mit i obična laž. Stanice mozga i cijelog tijela ne može funkcionirati bez glukoze, ali ne bez sahara.A, glukozu, kao što znamo, pronađena cijela zrna kruh, žitarice, svježe voće i povrće. To je bez ljudsko tijelo će biti teško, ali ne i bez bijelog šećera.

Nemoguće je ne koristiti glukozu. Možete provjeriti za sebe - odustati za taj dan od konzumiranja slatkiša, suho voće i svježe voće, i otići na proteinske hrane (to može biti piletina, sir). Rezultat će biti da je šećer u krvi počne opadati oštro, što dovodi do pogoršanja zdravlja, smanjene funkcije mozga. Čovjek u organizmu koji ne teku glukoze postaje pretjerano nervoza, razdražljivost.Ukoliko smatrate da je vaše zdravlje se pogoršava, tu je slabost u tijelu, svakako piti slatki čaj sa suhim voćem. Vi ćete biti iznenađeni kako brzo raspoloženje će porasti. Jedina negativna, šećer normalan „igranje” u tijelu kratko vrijeme, a razina šećera padne tako brzo kao u porastu.

Stoga napustiti uobičajenu bijeli šećer (koristiti ga ne snosi bilo) i dati prednost na više složenih ugljikohidrata - kruh, heljda, zobene pahuljice, voće, sušeno voće. U tom slučaju, glukoze u ljudskom tijelu će učiniti vrlo spor tempo, koji će se osjećati puno bolje.

Želim izgubiti na težini, ali mislim da je teško odustati od bijelog šećera. Što učiniti?

Ne mogu odustati od bijelog šećera. Ako brojati kalorije žličice bijelog šećera sadrži 20 kcal. Ne da se oporavi od bijelog šećera, potrebno je obratiti pažnju na ostatak izbornika - to bi trebalo biti zdrava, korisna, uravnotežen i sastoji se isključivo od domaćih prirodnih proizvoda, a ne polu-gotovih proizvoda

Naravno, od kojih niti gubitak težine ne može biti iz pitanje, ako se obično piju čaj 3-5 puta dnevno i dodajte nekoliko žlica šećera u čašu.

Mogu li koristiti šećer umjesto bijelog šećera supstituta?

Nemoguće je dati konačnu presudu o sigurnosti umjetnih sladila. To je zato što su na tržištu hrane su se pojavili u zadnje vrijeme, i njihov utjecaj na tijelo, a posebice na gastrointestinalni trakt - je malo poznata.

Ako govorimo o najpopularnijim i traži sladila, to je sukraloza, aspartam, neotama. Možemo reći da trudnice i djeca ne preporuča se koristiti umjetna sladila.

Ako čovjek - sladokusac, sladila se mogu dobiti osloboditi od ovisnosti?

Vi ćete biti iznenađeni, ali - naprotiv. Ovdje ste jeli komad bombona ili kolačića, time zadovoljiti potrebe tijela za slatko. Da, ova metoda ne razlikuje zdravo i korisno, ali ipak - to je učinkovitije. Osim toga, šećer se vrlo brzo utječe na ljudski mozak, to saturating, podizanje raspoloženja i naravno - uklanjanja stresa. Umjetni zaslađivači takav utjecaj na mozak i gastrointestinalni trakt nema.

U njihovom utjecaju na ljudsko tijelo je pod utjecajem umjetnih sladila samo što su kave bez kofeina.

Video: umjetna sladila (zaslađivači i sladila) - štete i opasnosti za tijelo!

U jednostavnim riječima, šećer daje osoba zadovoljstvo i sladilo nema učinka.

Ispada da je čovjek, koristite čaj s zaslađivačem, uskoro opet htjela slatko. Dakle, ne može stajati, neki razbiti i početi jesti kolače, kolače i druge štetne slastice.

Nije potrebno da se presele vrlo brzo s prirodnim bijelog šećera na umjetna sladila, učinite to postupno, a možda ćete morati u potpunosti napustiti slatko.

Ako odbijem šećera, ali će jesti med ...

Možete odbiti bijelog šećera i umjesto toga jesti namirnice koje su u svom sastavu sadrže prirodne fruktoze. To može biti smeđi šećer, med i melasa, agava. No, činjenica je da je razlika u kalorijama između bijelog šećera i ove proizvode - ne. Posebno, to je vrlo teško u našim supermarketima kupiti prirodni smeđi šećer, med i melasa.

fruktoza

Fruktoza - prirodni zamjena za šećer. Ona sadrži tu tvar u svim voće, bobičasto voće, sušeno voće. Fruktoza je slađi od saharoze na oko 2 puta, ali sadrži manje kalorija od saharoze. Korištenje fruktoze dozvoljeno osobama koje pate od dijabetesa. Dan dopušteno da se ne više od 30 grama fruktoze. Sigurno fruktoza ne može biti imenovan jer izaziva razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Video: koristi i štete sladilo aspartam (Aspartam)

sorbitol E420

Sorbitol nije jako slatko zaslađivač, jednostavni šećer je puno slađi. No, ipak, sorbitol se smatra sigurnom prirodni zaslađivač. Uporaba sorbitola kao zaslađivač preporučene od strane Odbora o prehrambenim aditivima u Europi. Važno je napomenuti da sorbitol normalizira probavni trakt i odličan je cholagogue. Sorbitol se ne preporuča konzumirati u velikim količinama.

Sigurno sorbitol i ksilitol smatra, u to vrijeme, kao navodno „sigurne” ciklamat zabranjen u Europi, zbog negativnog učinka na probavni trakt.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea