ZdorovGuru.com

Ovisnost o šećeru

Zavisimost ot SaharaŠećer ... što bi moglo biti slađe i štetnije nego u prahu. Šećer može biti trska i šećerna repa. Ako govorimo o nutritivnu vrijednost ovog proizvoda, nema koristi, on neće biti na našem tijelu. No, u isto vrijeme, većina nas jednostavno ne može živjeti bez šećera u čaj, kava i drugih pića, kao i šećera u obliku torte, kolače, sladoled. To je, vidimo pravi šećer ovisnosti.

Za vašu informaciju!

Šećer - je kemijski element koji se uzima na radnom mjestu. Ne postoji niti jedan vitamina, minerala, masti, minerali. Vi ćete biti iznenađeni, ali u odnosu na kemijske formule kokaina i šećera, oni su gotovo identični.

Šećer - lijek

Kao što možemo vidjeti u njihovom kemijskom sastavu i njihov utjecaj na ljudski organizam, šećer - to je pravi lijek. Ti će se raspravljati danas, ha? Ali pokušajte samo malo odustati šećer. Sigurno vam neće uspjeti. Budući da šećer ima ogroman utjecaj na naše tijelo, postajemo ovisni o njoj.Šećer stvara pravi ovisnost, srodan lijeka u ljudskom tijelu.

Ako iznenada odlučite barem za neko vrijeme preživjeti bez šećera, primijetit ćete kako ste postali razdražljivi, vrlo ćudljivo, nervozan, ogorčen. Hitno potreban novu dozu šećera.

Nakon otkazivanja šećera osoba doživljava pravu fiziološku ovisnost - vrtoglavicu i pokazuju povećanu anksioznost, neadekvatan odgovor na drugima.

Zašto smo ovisni šećer?

Kada jedemo slatko u svoj svojoj formi, a zatim odmah dobiti određenu dozu dopamina (hormona koji je odgovoran za zadovoljstvo). Ako nadev dopamin neće se provoditi kontinuirano, što će dovesti do povećane razdražljivosti, tearfulness, neraspoloženja, ljutnje.

Video: ovisnost o šećeru

Poticanje djece

Naše okruženje potiče nas da konzumiraju šećer. To je svugdje - u trgovinama, u dječjim vrtićima, u školama, na svim mjestima gdje je osoba. Slatko je neka vrsta odmora za ljudsko uživanje. Od djetinjstva, dijete uči da konzumiraju šećer u velikim količinama. Zašto? Budući da roditelji ne ustručavajte se stavi šećer u hrani za dojenčad, žitarice, poticati dijete na kolača, keksa, kolača, bombona. No, to je u redu. Djeca na kraju u potpunosti odustati od konzumiranja bilo koju hranu, ako im se ne daje slatkiše.

efekti

Što bi moglo biti posljedica konstantnog unosa šećera? Prvo, to traje daleko od zuba, a kao drugo, osoba početi ozbiljnih problema s viškom težine (do pretilosti). Ako je šećer u dnevnom jelovniku, to dovodi do oštar i zatim stalni porast kolesterola. Takvi ljudi pate od ateroskleroze, nedostatak kalcija u tijelu (šećer ima tendenciju da istjerati kalcija, te ostalih minerala i vitamina koji su od vitalnog značaja za nas).

U stvari, šećer je vrlo štetan. Sastoji se od nekoliko jednostavnih ugljikohidrata. Da, ugljikohidrati zahtijeva tijelo, ali u malim količinama. Ako je broj veći od dopuštene granice, tada tijelo počinje odgovarati.

Što ne jesti šećer?

Vi ste odlučili riješiti ovisnosti apsorbirati šećer u velikim količinama? Zatim morate slijediti savjete i preporuke u nastavku. Dakle,

Video: kako slatko NIJE / ŽELE kako prestati jesti slatkiše

  • Prvi - piti koliko čistu vodu. Što se podrazumijeva nije zamijeniti kolač s vodom, umjesto kave, čaja, gaziranih pića, sokova, voćnih napitaka, slatke pirjana voće piti čistu vodu. Što više ugasiti žeđ s običnom vodom, manje ćete htjeti piti. Dakle, vlak se uvijek nositi bočicu vode.
  • Dodaj u svoju prehranu više korisnih proteina i masti. Naša tijela su od vitalnog značaja proteina i masti, a ne ugljikohidrata (u obliku šećera). Sada ćemo jesti puno manje proteina i masti (odnosi se na korisne masti i zasićenih masnih kiselina u obliku omega 3, omega 6 i 9. Osim toga, osoba koja ima uravnotežene prehrane (proteini, masti, ugljikohidrati) znatno sporije dobivaju na težini ili to je gotovo ne dobiva., dok su slatki dodatni kilogrami pohranjena u struku brže.
  • Redovite zamijeniti šećer, kolači, sladoled više korisnih slatkišima - bombona, sljeza, sušenog voća, bombona.
  • Jedite češće, ali manje porcije - u pravilu, imamo snack slatko između doručka i ručka te između ručka i na kraju radnog dana. Sigurno ste napraviti čaj ili kavu i prikusku im uzeti znački, kolač ili slatkiš. Stoga, da nisu imali pretjeranu želju za jesti nešto slatko, nutricionisti preporučuju jesti često, ali vrlo male količine. A mi govorimo o uobičajenom hranom - salate, žitarice, juhe, povrće i voće.

Neke statistike!

Prosječni Amerikanac pojede u jednom danu, oko 200 grama šećera. Ovaj faktor utječe prekomjerna tjelesna težina, bolesti srca, opće loše zdravlje čovjeka. U Americi, šećer - glavni je štetan dodatak hrani, koji je sadržan u svim umaka, pića, polu-slatki sirup, gazirana voda, pa čak! - niske masnoće proizvoda.

Pronađite svoj glavni izvor šećera

Preporuka o tome kako da biste dobili osloboditi od ovisnosti šećera je - doći u prehrani je glavni i najveći izvor slatko. Na primjer, pijete dan za oko 5 šalica čaja ili kave, a svaki staviti 4 žličice šećera. U isto vrijeme, svaka je popraćena čajanka slatki međuobrok. Ili možda ne, bez sode, a ona je stalno u vašoj prehrani. Zatim, svaki tjedan (ne treba odustati slastice vrlo oštro) ukloniti jednu šalicu kave i jedan desert. Za mjesec dana ćete jesti puno manje šećera, a želite to također neće toliko.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea