ZdorovGuru.com

Proljev

Proljev - ubrzava čišćenje

Grčevi i oštre bolove u trbuhu, koji je počeo iznenada, groznicu, česte stolice, opća slabost često pogrešno tijela kao odgovor na trovanje hranom.

Doista, nekvalitetna hrana, loše oprana ili ustajale hrane mogu uzrokovati slične simptome. No, proljev - bolest je vrlo podmukla i nije tako bezopasna, kao što se obično vjeruje. Stupanj ozbiljnosti bolesti i trajanja toka prije svega ovisi o uzroku proljeva.

proljev Uzroci

Na prvom su mjestu na popisu uzroka proljeva pripada hrane trovanje. Gotovo svaki hrana, vizualno ne pobuditi sumnju, može biti zaraženo virusima, bakterijama ili parazitima koji stupiti na snagu kada je pušten u ljudskom želucu. U pravilu, u slučaju simptoma trovanja hranom su proljev, kratkoročni i slabo izražen. Međutim, u nekim slučajevima, bolest može izazvati dehidraciju, zatajenja bubrega, pa čak i smrt, ako vrijeme ne početi liječenje.Loša ili proljev - zaštitna reakcija organizma, izražena u akutni oblik. Dakle, tijelo može reagirati na podražaje: virusne, alergičan ili toksični u ljudskom probavnom traktu.

Utvrditi točan uzrok proljeva, eteričnih laboratorijskih testova. No, u većini slučajeva oni ne provode, jer bolest prolazi bez medicinske intervencije sama. Jedini preduvjet za liječenje proljeva - strogo pridržavanje pijenja i jedenja režima. Preporučeni prekomjerni unos tekućine kako bi spriječili dehidraciju.

simptomi proljeva

Kao opće pravilo, ljudi mogu samostalno prepoznati simptome proljeva. To su: bol u trbuhu - crijeva i želuca, Rapid (više od 3 puta na dan) i proljev, au nekim slučajevima popraćen povraćanje. Još jedan neizravan znak proljeva smatra febrilna fenomene, varirajući u težini (zimica, groznica, i konvulzije). U prisutnosti navedenih simptoma proljeva, postoji opća slabost tijela i oštra pogoršanja zdravlja.

Video: Endless proljev McPhee Povijest

dijagnoza proljev

Proljev može dobiti bolestan od bilo koje dobi.

Video: Proljev u liftu obest

Glavni kriterij je potrebno posjetiti liječnika - prirodu pražnjenja i trajanje proljeva. Navijačice mora nesalomljiv proljev koji traje više od tri dana.

Prisutnost krvi u stolici - razlog za trenutni pristup zdravstvenoj skrbi, kao i krv je pokazatelj početnoj uništenja debelog crijeva mikroba. Bez kvalificirani proljev slično stanje može dovesti do perforacije crijevne stijenke, infekcija napreduje do unutarnjih organa i toksičnih bakterija šok. Zbog bakterije ulaze u krvotok postoji stvarna prijetnja razvoju sepsa.

Glavni razlog za posjet liječniku je pacijentova dob, pati od proljeva. Kada je riječ o maloj djeci, liječenje treba započeti odmah, tako da bi trebao konzultirati liječnika što je prije moguće.

Proljev kod djece najčešće se razvija zbog prisutnosti u tijelu infekcijom rotavirusom. U dobi od dvije komplicira proljeva u djece, najopasniji jer može ubrzati proces ravnoteže elektrolita i potpune dehidracije.

Kada su prvi simptomi proljeva u djece ili sumnje na početku bolesti, roditelji bi trebali odmah kontaktirati medicinsku ustanovu za pomoć.Smecta - za liječenje proljeva

Kako bi se olakšalo stanje djeteta, potrebno je piti puno tekućine. Ne možete sudjelovati u samo-liječenje proljeva u djece grudnichkovogo dobi, kako bi se, najozbiljnije posljedice, pa čak i smrt.

liječenje proljeva

Popis lijekova, kao i niz prirodnih proizvoda za liječenje proljeva su možda stotine mjesta. Visoka cijena modernih farmaceutskih lijekova ne jamči pozitivan ishod.

Postoje narodni lijekovi protiv proljeva, uspješno se koristi i od strane naših djedova i baka. To narodne lijek za proljev čina korištenja:

  • congee;
  • jaka pivo čaja ili kave bez šećera;
  • sluz bujon ječam i zob;
  • podloge sa kriške kruške zajedno.

Tu su i mnogi drugi znaci proljev, vrijeme testiran, potrošnja koja je potrebno zapamtiti o obveznim nadomještanje izgubljene tekućine i strogo u skladu s štede prehrane.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea