ZdorovGuru.com

Rak dojke: uzroci, simptomi, liječenje

Rak molochnoy zhelezyi prichinyi simptomyi lechenieRak dojke je daleko najčešći. Nadalje, kako bi se spriječio razvoj raka - moguće. Kako? To je vrlo elementarna - treba posjetiti ginekologa i stručnjaka u nauka o sisarima najmanje 2 puta godišnje. U tom slučaju, čak i konvencionalni preventivni pregled može spomenuti patološke promjene kod žena i naravno - kako bi se spriječio razvoj raka dojke.

Prognoza raka dojke

Većina žena koje znaju svoju dijagnozu - rak dojke, postaviti isto pitanje: „Kako ću živjeti? I ako mogu izliječiti?”.

Naravno, nekoliko liječnika će jasno i detaljno odgovoriti na ovo pitanje, jer nitko ne može predvidjeti scenarije. Nakon što su svi poznati negativni slučajevi smrtonosnih gotovo na prvoj fazi raka dojke, kao i situaciji u kojoj je žena bila u vrlo brzom korekcije i nakon nekoliko mjeseci moglo dovesti uobičajenog svoj život, zaboravljajući da je ova bolest nije provedeno u njezin život.

Naravno, najbolje šanse za potpuni oporavak kod žena s rakom dojke, teče u ranoj fazi. U tom slučaju, liječenje se sastoji u obavljanju poslova i terapiju lijekovima. Moguće je da liječnik će biti u mogućnosti uštedjeti ženinu dojku, ali se uvijek mora prilagoditi neugodnog opciju za svakog pacijenta - uklanjanje dojke. U tom slučaju, bez podrške rodbine i prijatelja jednostavno ne može učiniti.

Ako žena traži liječničku pomoć u fazi kada je metastazirao rak dojke, prognoza za potpuni oporavak i uspješnog liječenja uvelike smanjena. Ovdje, u prvom redu stoji borba za život pacijenta.

Prvi simptomi raka dojke

Video: Rak dojke. Uzroci i liječenjeAli ne uvijek bolna kvrgavi grudi ukazuju malignosti. Kada upala mliječne žlijezde (mastitisa), s mastitisa, i - benigni tumori (fibroadenom) u žena su vrlo neugodni osjećaj u grudima.

Na primjer, ako govorimo o boji, to se događa zbog prodora u mliječnim kanalićima bakterija - stafilokoka i streptokoka. Skupina rizik uključuje žene koje doje.

Simptomi mastitisa izraženi su u bolesnim Seal mliječnih zhelez- povećanje tjelesne temperature bez ikakvog objektivnog uzročnost u teškim slučajevima - zbirku gnoja u dojci, iscjedak iz bradavice s primjesom sluzi, gnoj, krv.

Za razliku od raka mastitisa

Kada mastitisa (mliječne bolest žlijezda, koja je uzrokovana hormonska pozadini) žena osjeća bolne grudaste grudi, kao i (u nedostatku tretmana) počinju pokazivati ​​simptome mastitisa.

Za fibroadenom, koja je po sebi benigni tumori mogu razviti u rak dojke. Skupina rizik uključuje žene u fertilnoj dobi od 20 godina.

Kada je potrebno da se odnosi na mammologist?

Pregledajte svoje grudi. Ako imate bolnu otvrdnuće u mliječne žlijezde, vizualni asimetriju dojki (jedan više od drugog - manje), kora na bradavici, ispuštanje gnoja i krvi iz bradavice, crvenilo i oteklina dojke, a zatim - u takvim slučajevima potrebno je obvezno zatražiti savjet liječnika -mammologu.

Uzroci raka dojke

Mliječne žlijezde su sastavljeni od velikog broja stanica koje karakterizira vrlo brzi oporavak. Osim toga, ove stanice mogu umrijeti i vratiti pod utjecajem hormonskih udara u žena. To može biti mjesečni, trudnoća, dojenje, menopauza.

Rak dojke se javlja zbog visoke stope smrtnosti i oporavak grudi- stanica uslijed hormonalne oštrim šiljkom ili obrnuto - hormonalni poremećaji.

Skupina rizik uključuje žene koje imaju seksualne sozrevanie- dogodilo dovoljno rano postoji povijest - dijabetes, bolesti štitnjače, gojaznost.

Video: Rak dojke: Simptomi i self-ispit

Rizik od raka dojke povećava se kod žena koje posezala za brojne pobačaje, ne rađaju u mom životu nekad zbog neplodnosti ili svjesne odluke da imaju povremene seks.

Na degeneracija stanica u karcinom dojke je pod utjecajem takvih faktora kao što su: ozljeda mehanički prsima, alkoholizam, izlaganje zračenju.

Klasifikacija stadija raka dojke

Ovisno o tome kako je obnova nastavlja mliječne stanice u malignim luče nekoliko faza raka dojke. U prvoj fazi dojke brtve rak dojke dosegnu veličinu od 2 cm, a bez metastaza. U drugoj fazi iznosi 5 cm tumor uz moguću prisutnost metastaza. U trećem stupnju tumora u dojci prelazi 5 cm, metastaze se pojavljuju. U četvrtoj fazi tumora raka širi izvan dojke, metastaza - opsežna, više, zrači na susjedne organe.

Dijagnoza raka dojke

Prva metoda za dijagnosticiranje raka dojke - mammogram. Zatim provesti ultrazvuk dojke, MRI, biopsiju, histologije, citologija. Pacijent treba darovati krv za tumorske markere, kao i proći trostruku test.

Video: Simptomi raka dojke. 1. dio.

Liječenje raka dojke

Bez obzira na stadij raka dojke žena nije zatražio liječničku pomoć, glavni cilj liječnika će se sačuvati život pacijenta, i naravno - oporavak. U početnoj fazi oboljelim od raka može se dati posebnu medicinsku terapiju (vrlo jaki antibiotici i analgetici), koja uključuje uklanjanje glavnih simptoma.

Za uklanjanje grudi pribjegla 2.3.4 stadij raka. Nakon operacije pacijent je određena tijekom terapije zračenjem, hormonske terapije (u nekim slučajevima, jajnici su uklonjeni za medicinsku pacijenta). Kemoterapija se dodjeljuje kada je naznačeno protok raka u pacijentu. Postupak se provodi droge - doksorubicin, ciklofosfamid, fluorouracil.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea