ZdorovGuru.com

Kifoze

simptomi kifoze

Kifoze - kralješnici poremećaj, u kojoj je zakrivljen tako da tvore izbočenje okrenut unatrag. Najčešći torakalne kifoze.

razlozi

Uzroci bolesti se razlikuju ovisno o vrsti kifoza.

U obliku kongenitalne spinalne zakrivljenosti uzrokuje anomaliju prednje kralješka.

Razvoj oblika kompresije izaziva kompresijske frakture jednog ili više kralješaka, zbog čega smanjuje njihovu visinu na prednji.

Mobilni kifoze nastaje zbog slabosti mišića leđa i stalna ispravan položaj tijela.rahitičan oblik bolesti najčešće se razvija u djece, rahitisa i slučajeve u kojima postoji slabost mišića i ligamenata, mekoća kralježaka.

Video: Bolest Scheuermann mau što je to. torakalne kifoze. Kako izliječiti kifoze

Senilna oblik - to kifoze torakalne kralježnice, koja se javlja u starijih osoba. Razlog za njegov izgled - promjene intervertebralnog diska i vertebralne dystrophic tkiva, slabljenje mišićnog sustava.

Ukupan oblik leđne kifoze - luk u obliku zakrivljenost kralježnice, što se smatra normalnim za djecu u prvim mjesecima svog života, ili u nekim bolestima.

kvrgav Oblik razvija kada tuberkulozu spondilitis, u pratnji kompresije i uništenja kralježaka.

Fiziološki oblik bolesti - blage torakalne kifoze, koja je formirana na sedam godina života u normalnom razvoju kralježnice.

Kutni oblik - zakrivljenosti, naznačen time, da izbočina je kao kut, koji je vrh okrenut natrag.

Simptomi i stupanj kifoze

Simptom, jasno ukazuje na torakalne kifoze je žestoko zakrivljenost kralješnice - više od 45 stupnjeva.

Izdvojiti takav stupanj kifoze:

  • Stupanj 1 - kut zakrivljenosti jednak 31-40 ° C;
  • 2. stupanj - kut 41-50 °;
  • 3. stupanj kifoze - kut je 51 do 70 °;
  • 4. stupanj - kut 70 ° ili više.

Video: live zdrava! Kifoza. Kako izravnati grba na leđima. (2016/7/22)

Ako torakalne kifoze se može osjetiti bol u leđima, grčevi u mišićima leđa i na području zakrivljenosti. Ponekad pacijent žali na ukočenost, slabost ruku i nogu, zbog uklještenja kralježnice i korijena živaca.

U nekim slučajevima, kifoze slomljena disanje, srce, probavu.

Dijagnoza leđne kifoze

Inicijalna dijagnoza može biti čak i kada se promatra sa zakrivljenosti kralježnice. Osim toga procijeniti snagu mišića i osjetljivost testa kože, palpating područje zakrivljenosti i obavljanje posebne testove.

Video: Liječi kifoze (spušten) Profesionalni sa svojim liječnikom!

U svrhu liječenja kifoze potrebno je utvrditi stupanj deformacije kralježnice - što se provodi X-ray, magnetsku rezonancu, kompjutorizirana tomografija. Pomoću posljednje dvije metode mogu otkriti patologije u mekom tkivu, koji se pojavio kao posljedica spinalne kifoza.

liječenje kifoze

Za liječenje bolesti pacijenta je propisan lijek, fizikalna terapija, masaža steznik koristi metoda. U rijetkim slučajevima, mogućnosti liječenja uključuju operacije kifoze - metoda se smatra rizičnim, i odrediti operaciju samo kada je napredak deformaciju kralježnice, prijeteći poremećaj srca i pluća, i jakih bolova. Još jedna indikacija za operaciju - kozmetički defekt.

Dobar rezultat s obzirom vježbi s kifoze:

  • čučanj štapom;
  • produžetak kralježnice, koji se izvode leži na leđima ili trbuhu;
  • napuhavanje trbušne i leđne mišiće.

Osim za učinkovito vježbanje s kifoze plivanje, posebno na leđima.

kifoze X-zrake

Prevencija kifoze

Upozori torakalne kifoze i druge oblike to može se pravilno organizirana radno mjesto: visina stolice, stol bi trebao odgovarati na rast osobe, a svjetlost treba hraniti pravilno: dešnjak - lijevo, ljevoruk - desno. Vi bi također trebali baviti sportom, gledaju težinu.

Tijekom radnog dana za ljude koji su stalno sjedi za stolom, preporuča se s vremena na vrijeme za vježbanje - šetnju, nadoknaditi, opustiti i protežu trbušne mišiće.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea