ZdorovGuru.com

Redovita uporaba praha s talk u intimnim dijelovima tijela za 25% povećava rizik od raka jajnika!

Redovita upotreba praha s talk u intimnim dijelovima tijela za 25% povećava vjerojatnost rak jajnika. Ovi rezultati dobiveni su stručnjaci iz bolnice u Bostonu, zajedno s liječnicima iz drugih istraživačkih centara u SAD. Rezultati su objavljeni u časopisu pod nazivom Prevencija raka Istraživanja.

Prema statističkim podacima, četiri od 10 žena iz razvijenih zemalja primjenjuju se prah s talk puder nakon kupanja ili tuširanja. Prethodne studije o povezanosti raka jajnika i talk dali su različite rezultate, pa su autori htjeli razjasniti ovaj rezultat.

Oni su analizirali podatke iz 8 zasebnih studija koje su uključene najmanje 8525 predstavnike nježniji spol koji je trpio epitela raka jajnika. Kontrolna skupina sastojala se od 9800 zdravih žena. Rezultati su pokazali da dugotrajno i redovito uzimanje praha s talk u intimnim mjestima za 24% povećava vjerojatnost štetnih izrasline na jajnicima.

Podsjetiti da je zajednički talk mineral potklasa filosilikata. Ona se koristi kao prah u kozmetičkim proizvodima. Mjera talk opasnost za ljudsko tijelo još nije razjašnjeno. Ne svjesni da je povlačenje svojih prašine može uzrokovati nos talcosis - benigna bolest, koja se javlja u radnika zaposlenih u preradi i rudarstva talk industrije, kao i parfema i gume industrije.

Talk štetu genitalije zbog svoje prašine, ulaze u privatne dijelove, što uzrokuje kronične bolesti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea