ZdorovGuru.com

Drenak

Video: tromboflebitis, zateže vena hipertenzije - tretira drenak. Narodna medicina.

Ljekovita svojstva drenak

Plačljivica-trava ili drenak - medonosan zeljasta višegodišnja biljka koja pripada obitelji lythraceae, naširoko koristi u narodnoj medicini. U prirodi postoji oko 30 vrsta ove biljke, najpoznatiji među njima su ljubičaste drenak drenak i prutevidny. Raste plačljivica-trave gotovo svi ekosustavi - močvare, livade i obalama ribnjaka, pored područja s gustom sjenom.

Video: svijet trave. Stolisnik, lucerna, mlječika, drenak - ljekovita svojstva. Narodna medicina.Biljka prepoznatljiv mehanizam zbrinjavanja viška vode - teče duž ostavlja u obliku kapljica, nalik suze. Korijen drenak drvenaste trave i debela linija stabljika tetrahedralnog Prosječna dosegne visinu od 80 cm do 2 metra, u gornjem dijelu obično razgranati. Lišće biljke su tamne i duguljasto, malo i zvezdovidnye cvijeće jarko grimizna boja su prikupljeni u gustim cvatovima spica oblika, koji se nalaze u pazušcu bracts.

drenak plodovi su 3-4 mm duguljaste ovalne kutije, sa sitnim sjemenkama. Vrijeme cvjetanja pada u razdoblju od lipnja do rujna, plodovi dozrijevaju u kolovozu.

S obzirom na činjenicu da biljka ima ljekovita svojstva i dobar med biljka, rasprostranjena uzgoj drenak u Africi, Aziji, Europi i Australiji.

korisna svojstva

Biljka sadrži adstrigentno kemikalije nazivaju dubilnymi- flavonoidy- salikarin glikozida koja djeluje u odnosu na enterički bakteriyam- na ulje polifenolnih vitaminima i fenol karboksilne kiseline. Plačljivica-grass roots su bogate saponini, cvijeće sadrže antocijana.

Hvatanje raste drenak je važno znati da, kako bi spasio sve korisne svojstva zračnih dio biljke trebaju biti prikupljeni prije cvatnje, a korijenje da kopaju u jesen.

Biljka ima hemostatic, zacjeljivanje rana, antiseptik, za jačanje, umirujuće i protuupalno.

indikacije

U proizvodnji ribarskih mreža tanina koji se nalaze u biljci, koriste se za impregnaciju materijala od truljenja.

Cvijeće biljke su jestive, zajedno s drenak korijena koji se koriste za pripremu boje za hranu. U liječenju korijena i cvijeća octa proizvedene čvrste žute boje, koja se tretira s kožom i papira.

Uzgoj drenak blizini pčelinjaka pčela osigurava dovoljnu količinu nektara i peluda. Naknadno pčelari bere dobar urod Mirisni kolač tamno žute meda.Drenak - višegodišnja biljka

Video: drenak (LYTHRUM) Sem. lythraceae

Rašireni drenak uzgoj kao ukrasna biljka.

U alternativnoj medicini koristi korijenje i trave drenak. Oni su obučeni juhu koristi za rane i protok u usnoj šupljini, jajovod krvarenje, i kao diuretik u spolnih bolesti. Juha je dodan u kupku za kupanje djece s oslabljenim imunološkim sustavom i spazmofiliey.

Od infuzije korijena kako bi losione s drenak modrica, koristi se za glavobolje i prehlade, a uvarak od korijena smatra djelotvornim pravnim sredstvom za ugriza bijesnih životinja i zmija. Biljni cvijeće napraviti čaj, a koristi se u proljev, bakterijske infekcije, bolesti crijeva i poremećaja menstrualnog ciklusa.

Prije nanošenja drenak kao lijek je bolje da se konzultirati liječnika ili ljekarnika jer osim brojnih kontraindikacija, važno je da imaju saznanja o mogućim dozama sredstava izrađene od biljaka.

Video: drenak - cvjetići u vrtu.

kontraindikacije

Decoctions i infuzija drenak ne može se koristiti u sklonosti trombozi, a povećana zgrušavanja krvi ateroskleroza. Kontraindiciran biljnih starije osobe s senilni i oslabljen konstipovan.

S oprezom i tek nakon recept hipertenzivna biljka može koristiti, kao što je korištenje bilja drenak dovodi do vazokonstrikcije i povećanja tlaka.

Dijelite na društvenim mrežama:
Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea