ZdorovGuru.com

Cushingov sindrom (hiperkortizolizma) - uzroci, liječenje

Sindrom icenko-kuwingaPojava sindroma Cushing izaziva hiperkortizolizma, nastaje zbog činjenice da je korteks nadbubrežne žlijezde u velikim količinama oslobađa hormon kortizol. Kao Cushingov sindrom nastaje kada se osoba za dugo vremena za liječenje glukokortikoidima korištenja. Važno je razlikovati sindrom od bolesti. Sindrom je oblik sekundarnog hiperkortizolizma. Dijagnosticirati sindrom može biti CT, MRI, scintigrafija.

Mogu izliječiti bolest eliminiranjem prijem lijekova, kao što su glukokortikoidi, inhibitori. Možda ćete morati ukloniti tumor u nadbubrežne žlijezde.

Uzroci sindroma Cushing

Simptomatologija pokrenuo bolest - hiperkortizolizmom, kada je pušten velika količina hormona kortizola. Najčešće sindrom javlja u žena. Kod muškaraca, bolest se može pokrenuti ovisnosti o alkoholu, dugo ostati u depresiji.

Sindrom je zbog činjenice da povećava razinu hormona koji proizvodi microadenoma hipofizu. To je žljezdane, dobroćudni tumor, koja proizvodi velike količine ACTH.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je u razvoju Cushingov sindrom - patološki proces u nadbubrežne žlijezde, u kojem je iznenadio kore. Takvo stanje nastaje kada adenomatoza adenom. Sindrom može se pokrenuti stvaranjem tumora u sustavu pluća, jajnika, testisa, štitne žlijezde.

Ako povećao proizvodnju kortizola u mišićno proteina strukture sustava, kostiju, kože i vitalni organi počinju propadati - sve to dovodi do degenerativnih procesa. S obzirom na činjenicu da je crijevo apsorbira velike količine glukoze, može se uočiti steroidni oblik dijabetesa.

S obzirom na činjenicu da je poremećen metabolizam masti, osoba počinje da se debugiran masnoća u velikim količinama, postoji povećana osjetljivost na hormone - glukokortikoidi. Zbog viška kortizola nastaju problemi s bubrežnim sustava, postoji hipematrijemiju, hipokalijemija, a zatim počinje da se poveća krvni tlak, postoje problemi s mišićno-koštanog sustava.

Simptome sindroma Cushing

1. pretilosti. Na sindrom masti je neravnomjerno raspoređena, prvo se pojavljuje na licu, vratu, a zatim prsa, trbuha, nakon udaranje leđa, noge ostaju tanke.

Video: live zdrava! Cushingova bolest2. Lice crvene i ljubičaste mogu imati cyanotic nijansu.

3. tvore bizona grba.

4. tanje kože.

5. Može mišića atrofija, smanjen tonus, slabost osjetila.

6. Smanjuje kukova i stražnjicu.

7. želudac podsjeća žaba javlja hipotrofija od mišićno-koštanog sustava.

8. trbušni kila oblikovan.

9. boje kože od mramora, primijećeno je na izrazitu vaskularne uzorak.

10. Koža lica je jako granatiran, suha.

11. Cushingov sindrom na trbuhu, kukovima, stražnjice, mliječne žlijezde pojavljuju istezanje ljubičasta boja je u dužine 8 cm.

12. Teška hiperpigmentacije.

13. koštano tkivo je tanji, oštećena, sve to dovodi do osteoporoze, što je rezultiralo u teškim bol brige.

14. Kosti se deformiraju i lako pucaju.

15. Pacijent jako pognut.

Komplikacije sindrom Cushing

Ako se pokrene bolest, to može biti sepsa, moždani udar, pijelonefritis, kronično zatajenje bubrega razvija. To je posebno opasno kada se sindrom razvija kada se kriza, kada je naglo padne krvni tlak, postoje neugodni osjećaj u želucu, metabolička acidoza, Hiponatremija.

Video: Cushingova bolest

S obzirom na činjenicu da se tijelo ne može izdržati zaraznih bolesti mogu razviti apsces, gljivice, abrazije. Ako se dogodi sindrom u trudnoći, to može dovesti do spontanog pobačaja.

sindrom dijagnostičke tehnike Cushing

1. Provesti test probira, s kojima možete saznati više o povišenim razinama kortizola.

Video: Zdravlje (Cushingov sindrom, spinalna stenoza, kolesterol, sifilis) 2011 8. srpnja

2. deksametazon suđenje. Razlikovati bolest od sindroma, potrebno je provesti najviše deksametazon suzbijanje test.

3. Da biste saznali izvor sindroma, potrebno je proći CT, MR. Detaljna studija nadbubrežne žlijezde, hipofiza.

4. Za rane dijagnoze život opasne komplikacije: osteoporoza, slomljena rebra, fraktura kompresije, potrebno je provesti X-ray, CT prsnog koša.

5. Biokemijska analiza krvi govori poremećaja elektrolita, o steroidima dijabetesa.

Metode liječenja sindroma Cushing

Ako je bolest potaknuta prihvat određene lijekove, potrebno je da ih se odrekne, zamijenivši imunosupresante. Kada hiperkortizolizmom ima endogenog prirodu, može propisati liječenje Hloditanom, ketokonazol, Mitotanom.

U slučaju pojave tumora hipofize, nadbubrežne žlijezde, potrebno hitna operacija, možda ćete morati ukloniti nadbubrežna žlijezda. U težim slučajevima, terapija zračenjem koristi, može se kombinirati s kirurško liječenje.

Prepisuje lijek, kako bi se dobili osloboditi od neke od simptoma - diuretici, antihipertenzivi, reducirajući šećer, antidepresivi, sedativi, vitamini, biostimulyatory.Bolnoy operaciji na nadbubrežne žlijezde, treba poduzeti kako bi se vratiti određene hormone.

Dakle, Cushingov sindrom je ozbiljna i opasna, pa ga treba promatrati pod liječničkim nadzorom. Vrijeme je da prođe sveobuhvatan pregled, a što je ranije moguće početi liječenje. Ako je bolest ignorira, posljedice mogu biti nepovratne, ljudi mogu umrijeti. U slučaju benignog tumora, može se vratiti na funkciju nadbubrežne žlijezde. Ako je tumor zloćudan, najčešće čovjek ne može spasiti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea