ZdorovGuru.com

Uzi kuka u dojenčadi: ono što je potrebno?

 Držeći Ultrazvuk kukovaDržeći Ultrazvuk kukova

Video: Ultrazvuk kukova!

SAD kuka u dojenčadi - prilično uobičajena procedura. Imenovan u svrhu ranog otkrivanja patoloških stanja lokomotornog sustava.

Valja napomenuti da su ortopedske bolesti nisu tako rijetki u takvim male djece, tako da takva studija je izuzetno važno. Ultrazvuk od zglobovima kuka u dojenčadi važnu ulogu igra po stopi od uglova, kao što kutova i vizualizirati patologiju.

To vam omogućuje da definiraju ultrazvuk dijagnozu?

Glavna svrha ovog istraživanja - to je što je prije moguće identificirati displazija kukova kod djeteta. Bolest karakterizira prisutnost nije potpuno razvijene zgloba, pri čemu se dislocirane. Ova patologija se najčešće dijagnosticira odmah nakon rođenja, ali ponekad se pojavljuje nakon nekog vremena.

Displazija: Uzroci

Razlozi za razvoj je to u gotovo svim slučajevima, glasi:

 • Nedostatak amnionske tekućine za vrijeme trudnoće od djeteta;
 • toksikoze jak u 1 i 2 tromjesečja trudnoće;
 • genetska predispozicija (zajednički patologija u roditelja);
 • dugo ostati na ekološki kontaminiranog područja.

Displazija i njegove vrste

Postoje 3 vrste, koji mogu biti dijagnosticirani pomoću ultrazvučnog aparata:

 • predvyviha stanje. Zajednički nije dovršen prije kraja svog razvoja i sa lakoćom "gaćice" od glenoid trend;
 • stanje subluxation. U studiji, možete vidjeti jasan pomak glave femura;
 • kompletna dislokacija. Stanje u kojem je potpuno pristrano glava bedrene kosti.


Manifestacija displazije u novorođenčadiManifestacija displazije u novorođenčadi

Odmah treba napomenuti da uz pravovremenu dijagnozu i imenovanje posebnog seta vježbi sve ove patologije uspješno liječiti.

Međutim, ne obazirući se na tretman u tako ranoj dobi za teške osteoartritisa može razviti kao dijete raste.

Video: Ultrazvuk kukova kod djece (7 američki Kongres RASUDM)

SAD kuka: indikacije za

Ova vrsta dijagnostičkih dodijeljenih sljedećih patologija:

 • vizualnim pregledom znatno skraćivanje konechnostey-
  simetrija skinfold na stražnjici;
 • rođenje djeteta prije datuma dospijeća;
 • različita klik kad otmica jedan ili dva bedra;
 • prenapregnuti na donje ekstremitete;
 • male anomalije razvoja, na primjer, širok most nosa, zakrivljenost jedne od prstiju, i tako dalje.

Kontraindikacije za ultrazvuk dijagnostika

Takva metoda studija ne preporučuje za djecu mlađu od 5-6 mjeseci, zbog nedostatka okoštavanja glave femura. Također, ultrazvuk kukova zglobova u djece ne potrošiti više od 2 puta u 4 tjedna.

Video: Ultrazvuk pregledi djece mlađe od jedne godine: ultrazvuk kukova. Unija pedijatara Rusije.

Kako se pripremiti za SAD

Prije nego posjetite dijagnostički kabinet, voditi brigu da je beba hranjena, suhu odjeću, čiste pelene, on nije bio muče kolike. Sve je to potrebno kako bi se dobili najtočnije rezultate. Hranjenje potrebu provesti barem pola sata kako bi se spriječilo regurgitation tijekom ultrazvuka.

Prije ultrazvuk beba treba hraniti, čiste pelene, a on nije bio muče kolikePrije ultrazvuk beba treba hraniti, čiste pelene, a on nije bio muče kolike

Kako je SAD Zajednički

Dijete položio na kauč, kad je to sve extra odjeća mora se ukloniti. Noge dijete treba nježno saviti 25-30 stupnjeva. Zatim prolazi standardnih procedura ultrazvuk studija: na željeno područje primijeniti poseban gel i stručnjak u korištenju senzora prati sve patologije. Nakon dijagnoze hip dijete prevrnuo i provesti istu manipulaciju.

Sam postupak nije dug i apsolutno bezbolan za dijete.

To se može pokazati SAD: prijepis

Kada je zglob kuka razvoj odvija bez patoloških procesa, to će biti očito da su koščate elementi središnjeg odjela kortikalne kosti (dijafize) i vrha otvor u ilijačne kosti imaju visoku gustoću.

Uz redovitu ultrazvukom za 2-3 mjeseci, to će biti moguće vidjeti kako je glava femura postupno Okoštava.

Rezultati ultrazvukom kukova novorođenčeta pažljivo fiksni na papiru, fotografija se snima kada je to potrebno. Nakon što je mjerenje kutova i broj linija su provedena, liječnik nastavlja dešifrirati primljene istraživanja.

Ako liječnik smatra da je linija koja prolazi kroz bazu malih glutealnu mišiće i acetabulum, ima na horizontalnoj izravan pogled, ne postoji pitanje patologije - bez ortopedskih bolesti.

Isto tako, prilikom tumačenja rezultata stručnjak je usmjerena na nekim pokazateljima, u medicinskoj praksi ultrazvuk kukova dojenčadi - Earl ugla. Alfa vrijednosti - više od 60 °, vrijednost beta - manje od 55 ° C.

Dakle, ako je alfa vrijednost fiksna u rasponu 42-48 °, zatim dijagnosticirao Subluxation. Kada je riječ o iščašenja, performanse alfa - 40 stupnjeva ili manje. Imajte na umu da je kut beta na oko više od 78 °.

Dešifriranju rezultate ultrazvukDešifriranju rezultate ultrazvuk

Zašto to mora nas?

Ako govorimo o ortopedskim patologija u djece školske dobi i odraslih, često je liječnik propisuje kovčeg x-ray ili MRI dijagnostiku. No, za obavljanje takve istrage kao mala djeca se ne preporučuje. Kao ni manje učinkovita alternativa - imenuje drži ultrazvuka.

Video: kuka za dijete 2 mjeseca

Na pregledu na ultrazvuk stroj ne koristi X-zrakama, a tijelo djeteta nije izložen agresivnom svog djelovanja. Također ne zaboravite da je ponašanje X-ray mala djeca ne mogu samo biti opasno, ali i vrlo nezgodno jer dijagnoza zahtijeva potpunu nepokretnost tijela.

Ultrazvuk u ovom slučaju - jedini praktičan i informativan način za otkrivanje ranih abnormalnosti mišićno-koštanog sustava.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea