ZdorovGuru.com

Febrilne konvulzije u djece - što učiniti?

Video: febrilne konvulzije u djece

Febrilnyie sudorogi u rebenka - chto delat... Dijete je bilo 10 mjeseci. Po prvi put u sve to vrijeme dobio je vrlo visoke temperature - oko 40 stupnjeva. Pola sata kasnije je dijete imalo konvulzije. Nazvali smo hitnu, dijete koje je pregledao, staviti u bolnicu na liječenje sa dijagnozom „akutne respiratorne virusne infekcije, zakomplicirano grčevitog sindrom”. Kako liječiti konvulzije? Ako SARS sve jasno, s konvulzijama - br. Da li to znači da je dijete sada trajno će se pojaviti grčevi?”.

Febrilne konvulzije - to je ...

febrilne konvulzije - to je neugodna bolan osjećaj u obliku napadaja, što je rezultiralo djeteta samo kada temperatura raste. Odrasli organizam mnogo lakše podnosi toplinu. Djeca, naravno, postoji povećana osjetljivost na nagle promjene temperature.

Napadaji pokreću visoke temperature u većini kliničkih slučajeva se javljaju bez ikakvih posljedica za zdravlje djeteta. Kada se stvrdne osnovne bolesti će biti u obliku ARI, ARI i gripe, grčevi će biti sami.

Dakle, ako je vaše dijete napadaji digao na pozadini visoke temperature, to nije opasno faktor. Takvi napadi su odmah (i više se ne pojavljuju), nakon dijete će se oporaviti i vratiti na normalne tjelesne temperature, uobičajene (36,6 stupnjeva).

No, imajte na umu činjenicu da je fenomen grčeva u tijelu malo dijete još uvijek predstavljati neku opasnost. Zašto i što učiniti u tom slučaju?

Kada febrilne konvulzije su opasni?Febrilne konvulzije nisu opasna pojava za život i zdravlje djeteta u slučaju da su nastali prvi put i održati isključivo na pozadini visokoj temperaturi. Dijete se oporavlja i grčevi su.

Može napadaji ponovi?

Da, napadaji mogu se ponovno pojaviti na dijete i opet ... ali samo ako roditelji nisu u skladu s određenim liječnički savjet.

S povećanjem temperature, dijete (u drugi, treći put u svom životu, i tako dalje), morate odmah mu dati groznica reduktor. Inače, konvulzije mogu ponovno pojaviti, ali oni će se pojaviti u složenije i teške.

Ako je dijete imalo konvulzije pri višim temperaturama (čak i ako je to bilo prije nekoliko godina), a zatim sve naknadne puta je imperativ za smanjenje tjelesne temperature.

Video: SDC: febrilne konvulzije. Čekamo drugo dijete. Namještaj za učenika. Objekti na Islandu. heljda

U slučaju napadaja djeteta na pozadini povećava temperaturu liječnici preporučuju:

 • Dajte djetetu antipiretik;
 • Kako bi osigurao odmor i pije puno tekućine;
 • Ventilirati sobu i vlažnost zraka;
 • Na pozadini bolesti da primijene lijekove protiv tjeskobe, pogodan za dobi djeteta;
 • Uzimati lijekove koji sadrže kalcij ili prolaziti preventivne multivitamine za djecu.

Grčevi - to nekontrolirano kontrakcije mišića, koje su praćene gubitkom svijesti i potpune povrede motoričkih i kognitivnih procesa. Napadaji i grčevi odlikuju svojom iznenađenje (jedna priprema za ono što bi mu se dogoditi u sljedećoj minuti). Napadaji se mogu pokrenuti i proći kroz neko vrijeme ili udariti ljudskog motoričkog sustava svakih 10,20 minuta ili više. Kako će se provoditi od strane dječjih grčeva, to ovisi isključivo o njegovoj dobi, zdravlju, i točno kada i kako je kvalificirana medicinska pomoć će biti pružena.

Uzroci napadajima

Ako febrilne konvulzije počeo gnjaviti dijete mlađe od 6 mjeseci, u kojem slučaju razlozi mogu napraviti one patološka stanja u tijelu, kao što su:

 • Upalnih i infektivnih procesa cerebralne mozga-
 • Teški napori žena, a kao posljedica - traumatski porod
 • Hipoksija tromjesečju fetusa 3 beremennosti-
 • Kongenitalne neuroinfec- procesi.

Kada dijete uđe u dobnu granicu od 6 mjeseci ili starije, onda liječnici razmatraju uzroke febrilnih konvulzija su:

 • Prenese povijest gripe, SARS, infektivnih bolesti gornjeg dišnog trakta, uz visoki temperaturoy-
 • Nasljedne bolesti prenose od roditeley-
 • Višak kalcija u tijelu baby-
 • Neodgovarajući metabolizam.

U djece starije od 18 mjeseci razvoja patologije javljaju u izuzetno teškim i akutnog, izazivajući (kasnije) pojavu napadaja. Radi se o bolesti kao što su:

 • Maligni tumori mozga mozga-
 • Epilepsiya-
 • Entsefalit-
 • Meningit-
 • trovanje hranom, kemijska, otrovne.

Ostali uzroci febrilnih konvulzija u djece, kao što su: bolesti srca, toksoplazmoza, rubeola, prirođenih bolesti različitih uzroka bolesti.

Čim dijete vidio prvi napad grčeva, a nakon pažljivog promatranja od strane specijalista pedijatra i neurologa.

Klasifikacija napadaja u djece

Prema načinu na koji ugovor mišići pacijenta, napadaji su klasificirani:

Video: febrilne konvulzije, kada je hitna potreba da ide u bolnicu? - Dr. Komarovsky

 • Tonik - karakteriziran dugoročno smanjivanje donjih ekstremiteta / gornjih;
 • Klon - dijete prisilno ugovaranje mišiće na rukama, nogama;
 • Tonik-klonički - naizmjenično izmjenjuju duge i nevoljne mišićne kontrakcije.

Mala djeca mogu doživjeti povremene takozvane afektivne respiratorne grčeve, što je karakteristično za stanje jakim emocionalnim uzbuđenjem, stres, psihološki nevolji. Većina tih napada počinju u djece u dobi od 6 mjeseci i stariju.

Video: Kako je nemoguće liječiti febrilnih konvulzija? - Dr. Komarovsky

dijagnoza

Dijagnoza bolesti (patologija nastanka febrilnih konvulzija) uključuju takve manipulacije kao: angiografiju, aktivnost mozga, X-zrake od lubanje i, ako je to potrebno - CT.

Prognoza za oporavak djece s febrilnih konvulzija je dovoljno visoka, ali s tim da će liječenje biti pokrenut u pravodobno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea