ZdorovGuru.com

Estragon - ljekovita svojstva

Estragon - ljekovita svojstva

Ova publikacija će istaknuti estragona. Vi ćete naučiti o korisnim svojstvima biljaka i primjenu u narodnoj medicini. Kao i upoznati se s kontraindikacijama uz korištenje estragona.
Što je estragon? To je višegodišnja biljka. Uzgoj biljke grm visine može doći i do 1 m. Listovi estragona tamno zelene, a uski u formi, imati ugodan i jak miris, okus podsjeća na ananas.


Estragon korisna ljekovita svojstva

Što korisna svojstva ima estragona? Ona sadrži mnogo vitamina C i karotenom. Eterično ulje ove biljke ima karakterističan samo za estragona, jedinstven miris. Sastav eteričnih ulja su Sabino felandren, ocimene. Sadržane u svježem estragon vitamini A, B1, B2, C, je fosfor, kalcij, kalij, željezo.

Estragon se sastoji od 25% proteina i 45% od ugljikohidrata. Estragon je često korištena kao lijek, vitamina biljke. Estragon je u mogućnosti poboljšati apetit i stimulira probavu, koristi se kao diuretik u vodenu bolest. Također, to može oduzeti san, imaju smirujući učinak. To se koristi za liječenje upale pluća i bronhitisa, tuberkuloze, koji se koristi u tibetanskoj medicini kao lijek za estragona.


Estragon se koristi u narodnoj mediciniKako koristiti ovu biljku u narodnoj medicini? Estragon uspješno koristi za liječenje glavobolja, zubobolja, nesanice, depresije, lošeg apetita. Estragon je usvojilo Vijeće nakon teškog obroka, kako bi se poboljšala probavni proces, kao i biljku da se savjet za povećanje potencije kod muškaraca.

Uvarak od lišća koristi se za bolesti probavnog trakta, trom probavu, crijeva grčevi, štucanje, nadutost, bolne menstruacije, menstrualnih poremećaja.

Uvarak od korijena estragona pomaže dobro za zubobolja. Pripravci izrađeni od biljaka posjeduju zacjeljivanje rana, antispasmodic, protuupalno, karminativ, sedativ, diuretik, anthelmintičke, tonik svojstva.


estragon kontraindikacije

Koje su kontraindikacije su prilikom korištenja estragona? Korištenje estragon je dozvoljeno samo u malim dozama.

Bolje je dati trudnicama iz korištenja ove biljke, jer to može izazvati pobačaj.


Estragon foto:

Video: zmijina trava ili estragon

Ljekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova LiječenjeLjekovita svojstva bilja i narodnih lijekova Liječenje

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea