ZdorovGuru.com

Sindrom vestibularni-ataktičnu

Vrtoglavica i nesigurnost - simptomi vestibularnog-ataktičnu sindrom

Vestibularni-ataktičnu sindrom je skup različitih neuroloških simptoma. On je druga po učestalosti pojavljivanja između ostalih sindroma (amyostatic, cephalgic, pseudobulbarni i piramida), koje su karakteristične za cerebralnom ishemijom.

Uzroci i simptomi vestibularnog-ataktičnu sindrom

Razlozi za nastanak i razvoj sindroma vestibularnog-ataktičnih mogu biti različiti. U većini slučajeva, liječnici razlikovati kroničnu insuficijenciju cirkulacije, lokaliziran je u vertebrobazilarnog arterijske bazena i ima urođenu ili stečenu prirodu. Isto tako, razvoj bolesti može dovesti do:

 • Cerebelarne disfunkcija;
 • Atrofija korteks;
 • Hidrocefalus normalnog tlaka;
 • povrede frontalno-matične;
 • Hipertenzivna bolest srca.


umanjena koordinacija pojavljuje rijetko u ranim fazama sindroma, ali kasnije postaje sve više i više dolazi do izražaja. Od ostalih simptoma liječnici vestibularnog-ataktičnih sindromom objaviti:

Video: cerebralna paraliza, Rettov sindrom može se liječiti u EANM!

 • vrtoglavica;
 • Nestabilnost, i hod poremećaj;
 • Treperi „leti” pred očima;
 • Mučnina.

U ovom slučaju, vrtoglavica i ataksija mogu biti znakovi mnogih drugih uobičajenih bolesti, uključujući i starošću uzrokovanih bolesti mišićno-koštanog i vestibularnog aparata, lezije predverno-kohlearni živac, i drugi. S tim u vezi, dijagnosticirati bolest ne može se opisati na samo simptome.

Liječenje sindroma vestibularnog-ataktičnu

Prije tretmana, dijagnoza se provodi, uključujući i detaljne analize simptoma vestibularnog-ataktičnih sindrom s riječima pacijenta, a onda propisati brojne otoneurological i neurološke preglede potrebne za otkrivanje znakova difuznih lezija mozga.

Video: Breaking vestibularni aparat ... Bubnovsky

Nakon potvrde dijagnoze provedena antihipertenzivne terapije, dok dnevno praćenje krvnog tlaka. U isto vrijeme provodi aktivnosti usmjerene na radikalno snižavanje kolesterola, koji se najčešće koriste statini. Od velike važnosti u liječenju vestibularnog-ataktičnih sindroma treba dati sliku života pacijenta s prilagodbom prehrane i izbjegavanje štetnih navika.

Osim ublažavanje neželjenih simptoma potrebno je pronaći patogene mehanizme koji ih uzrokuju. U većini slučajeva, dijagnoza kao uzrok kroničnih otkrivaju cerebralne ishemije uzrokovane ateroskleroza ili povišenog tlaka.Aktovegin - jedan od lijekova za liječenje sindroma vestibularni-ataktičnih

Među najučinkovitiji u liječenju lijekovima vestibularnog-ataktičnu sindrom uključuju Aktovegin, Mildronat i Meksidol. Za poticanje cerebralne cirkulacije obično imenuje Instenon, Trental i Cavintonum. U koraku 2-3 kronične ishemije mozga, simptomatsko liječenje sadrži prijem znači antidepresiv, često benzodiazepin. Kao dodatne mjere mogu se propisati fizikalnu terapiju, kao i hipnoza ublažiti ozbiljnost simptoma.

U nedostatku pozitivnih dinamike može se provesti kirurško liječenje, koji se sastoji u raskrižju na zahvaćene strani vertebralne arterije vasomotor vlakana. U nekim slučajevima, ove mjere su djelotvorni samo - oni se smanjila vjerojatnost postojanih grčeve u arterijama. U pravilu, nakon operacije došlo je do značajnog poboljšanja u protoku krvi u dijelovima mozga koji je odgovoran za ravnotežu i koordinaciju. Kirurško liječenje je prilično dobar prognoze i visok postotak uspješnosti (do 70%).

Prevencija vestibularnog-ataktičnu sindrom

Da bi se spriječio razvoj vestibularnog-ataktičnih sindromom potrebno je poduzeti mjere za sprječavanje razvoja cerebralne ishemije, što je glavni razlog za njegovu pojavu. Da biste to učinili, u većini slučajeva to je dovoljno za liječenje s posebnim naglaskom na njihovo zdravlje, obraćajući se pravovremeno do liječnika kada su prvi simptomi anksioznosti, posebno šećerna bolest, ateroskleroza i hipertenzija.

Kako bi se smanjila mogućnost razvoja neurološkog sindroma potrebno je:

 • Pokušajte izbjeći stresne situacije;
 • Ne zloupotrebljavaju alkohol;
 • Napustiti duhan;
 • Pokušaj da se pridržavaju pravilnu prehranu s niskim unosom masti;
 • Obratite pozornost na ispravan način dana, uz dovoljno vremena za sport i aktivnosti na otvorenom.

Kao opće pravilo, u skladu s osnovnim pravilima života nastanka vestibularnog-ataktičnih sindrom zdravom može izbjeći.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea