ZdorovGuru.com

Potrošnja brze hrane ima negativan utjecaj na funkciju mozga

Video: zdrav način života - Dihydroquercetin - mozak hrana. Što je u krvi?

Znanstvenici sa Sveučilišta u New South Walesu je proveo znanstveni eksperiment, dokazujući negativan utjecaj brze hrane na višim funkcijama mozga: memorija, pažnja, psihomotorna koordinacija, govor, razumijevanje, percepcija, misleći, prostorna orijentacija, planiranje i kontrolu visokog mentalne aktivnosti.

Video: Chum losos u foliju! Korak po korak recepturiIstraživani glodavci hranio različitu hranu. Za tjedan dana hranjenja skupine miševa s hranom, njegov sadržaj je podsjetio restoran brze hrane - s velikom koncentracijom raznih šećera i masti, istaknuli su istraživači gubitak pamćenja u ovoj testnoj grupi. Skupina glodavaca koji su jeli hranu koja se obično smatra zdravom, ali konzumiraju šećer voda, znanstvenika, slične promjene uočene.

Do sredine pokusa miša u ovoj skupini još manje obratiti pažnju na položaj promjene objekta. Promjene se mogu pripisati nepovratan. Tijekom eksperimenta, glodavci su prebačeni na hranu je dobro za zdravlje, ali oporavak izgubljene sposobnosti ne događaju, rekao je istraživač Margaret Morris.

Video: možete rasti nove moždane stanice.

No, nije sve funkcije mozga miševa su izgubili tijekom eksperimenta: zadržati sposobnost prepoznavanja različitih objekata, imali su svi glodavci jednako, bez obzira na vrste jedu hrana.

Margaret Morris vjeruje da dobiveni tijekom podaci iz ankete mogu se ekstrapolirati na ljude, kao hranjiv dijeta utječe na mozak, te podešavanjem snage, moguće je spriječiti kvarove kognitivnih funkcija mozga. Ovaj zaključak se posebno odnosi na zvukove za starije, kao mjera utjecaja na mozak hrane konzumira povećava s dobi.

Video: Boris Tsatsulin

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea