ZdorovGuru.com

Potres mozga u djece: uzroci, simptomi, liječenje

sotriasenie mosgaozljede mozga u djece je čest i zahtijeva hitnu hospitalizaciju. Dijete ne sjedi mirno, stalno se kreće, on ne osjeća opasnost. Nažalost, statistike jadan: liječnici godišnje morati proći i do 150 tisuća djece, koji imaju potres mozga. Što je opasna ozljeda mozga za dijete? Što učiniti kada potres mozga?

Vrste traumatskih ozljeda mozga

 • struktura mozga potres To je jednostavno i sigurno ozljede.
 • ozljeda mozga opasno jer je često popraćena prijeloma kostiju, svoda lubanje.
 • Ozljeda kod hematoma trebuet hitnu hospitalizaciju zbog obrazovanje često se pojavljuje u unutrašnjosti lubanje. Ovaj tip ozljede je opasno po život djeteta.

Glavni uzrok traumatskih ozljeda mozga na dijete je nebriga roditelja i self-indulgencija žrtve. Povremeno se pojavi problem u novorođenče, potres je više karakteristična za stariju djecu. U nekim situacijama, malo dijete može dobiti potres mozga - nakon pada s mijenjanje tablice, jasle, kolica. Važno! Roditelji bi trebali biti oprezni i uzeti dobru brigu o vašem djetetu. Sjetite se da je malo dijete je nepredvidiv, tako da je potrebno da ga stalno gledati.

Mnogi roditelji se boje da njihovo dijete ozlijeđen prilikom prve korake. U tom slučaju, ozljede su rijetke. Najčešće dijagnosticiran potres mozga:

 • Ako dijete pao s visine od njegovog rasta.
 • Pad s ljestava ili krova.
 • Kada dijete padne s dječjim toboganima.
 • Kada dijete pada s prozora.

treba pažljivo pratiti svoje dijete, pogotovo ako je pod nadzorom susjeda, rodbine, sestara i tako dalje. D. Stranci mogu sakriti od vas da je dijete udario glavom.

Uzroci potresa mozga u djece

Potres se često javlja nakon naglog ubrzanja ili usporenja traume još se zove „potresen beba sindrom”. Ovo stanje je tipično za djecu 4-5 godina, koje oštro skoči na noge. Rijetko se događa i dijete, ako je pogodio ozbiljno.

Video: potres mozga / potresSimptomatologija potresa mozga u djece

Teško vrijeme za prepoznavanje abnormalnosti u djece prsima dobi. U pravilu, oni imaju takve simptome pojavljuju nakon odskočiti:

 • Blijeda koža.
 • Tu je žestoko povraćanje.
 • Dijete postaje nemirno.
 • Poremećen san.
 • Klinac je nestašan i stalno plače.

U starije djece, tu je i jaka glavobolja, vrtoglavice, također primijetio mučnina povraćanje, slabost. Dijete dezorijentirani u prostoru, vremenu, ne mogu se koncentrirati svoj um, on je poremećen rad srca. Ponekad dijete gubi svijest uopće. Nakon dolaska okolo, zapanjen.

Video: Voditelj traume u djetetu, „potres” - dr Komarovsky - hitna pomoć

U težim slučajevima, mozak potres kod djece uočena posttraumatskog sljepoće koja se može dogoditi odmah ili tek nakon traume. Traje svaki na različite načine - nekoliko minuta ili sati, a zatim prolazi.

Imajte na umu da se simptomi možda neće pojaviti odmah, ali tek nakon nekoliko sati. Dijete se pogoršava cjelokupno zdravlje, postoji svibanj biti lakomislenost. Što učiniti u ovom slučaju? Odmah pozvati hitnu pomoć.

Dijete može žaliti u roku od dva mjeseca nakon što je pretrpjela traumatska ozljeda mozga, da se pokolebati u prometu. Tijekom vremena, simptomi proći.

Kako pomoći djetetu s potresom mozga mozga?

Upozorenje! Ako vaše dijete ozlijeđen glavu, ne možete oklijevajte, odmah nazovite hitnu pomoć. Dijete treba konzultacije neurokirurg ili neurolog.

Video: live zdrava! Potres kod djece i odraslih. (2016/7/6)

Što učiniti prije dolaska hitne pomoći?

 • Učinite sve što je dijete uzeo udoban položaj. U tom slučaju, prije nego ambulante on mora ostati budan.
 • Ako nesvijesti, staviti bebu na bok.
 • Ni u kojem slučaju ne pustiti dijete analgetika, i mirno ga, on ne bi trebao biti nervozni i biti aktivni.

Djetetova bolnici ispituje traume, neurolog. On istražuje kako je došlo do ozljede, što je dijete žali. Budite sigurni da provjerite osjetljivost, reflekse, da li dijete može pomaknuti. Također, na prijem sobnoj oftalmoskop mjerenje intrakranijalnog tlaka. Dodatno izvodi kompjutorizirana tomografija i X-zraka.

Važno je razumjeti, čak i ako simptomi dijete nije izražena, to ne znači da nije dobio ozljede mozga. Vrlo često, kada je mozak krvarenje nekoliko dana dijete može osjećati ponašati normalno, nije zabrinut zbog boli. Zatim tu je povraćanje, potlačeni svijesti, povećana pospanost.

Dijagnoza sa mozga potres mozga kod djeteta

Potrebni su dodijeljena takve dijagnostičke metode:

 • ultrazvuk mozga To daje priliku naučiti o ovoj bolesti u djeteta od 2 godine. Ova dijagnostička metoda pokazuje moždane komore, njegov sadržaj. Neyromonografiya pomaže pravovremeno vidjeti moždani edem, krvarenje, hematom.
 • X-zrake lubanje To ga čini moguće provjeriti integritet kostiju.
 • Echo-encephalography - zajednički dijagnostička tehnika koja određuje unutarnje stvaranje zvuka hematom.
 • kompjutorizirana tomografija To daje priliku da se upoznaju oštećenja mozga, krvarenja, hematoma.
 • MR rijetko koristi, samo u ekstremnim slučajevima.

Metode liječenja potres mozga u djece

Liječnik je odmah hospitalizes dijete s tom dijagnozom. Kretanje djeteta ograničena, diuretici, lijekovi mogu biti propisane - Furosemid, Diakarb. Tako liječnik sprečava moždani edem.

Video: potres. Simptomi. liječenje

Osim toga, dijete je propisana sedativa - infuzija valerijane korijena, phenazepam. antihistaminici mogu se propisati u nekim slučajevima - Suprastin, Diazolin. mučnina je izdao Reglan. Doktor kontinuirano prati stanje djeteta. Ako primijetite pogoršanje, dodatna istraživanja.

Dakle, vrlo je važno da dijete stigao u bolnicu, tako da je moguće spriječiti po život opasne komplikacije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan

ZdorovGuru.com
Liječenje bolesti Lijekovi i lijekovi Ethnoscience Zdravlje i ljepota Miscelanea